Manager/ Ondernemer Horeca (Hotel­manage­ment)

Manager/ Ondernemer Horeca (Hotel­manage­ment)

BOL Opleiding Niveau 4

Voel jij je thuis in hotels, restaurants of wil je een eigen onderneming starten? Wil je jouw gasten optimale service geven en leren hoe je aan een team leiding geeft? Start dan met de opleiding Hotelschool (Manager Ondernemer Horeca). Je werkt in hotels en/of restaurants in binnen- of buitenland, je geeft leiding aan teams én je bezorgt je gasten een onvergetelijk verblijf. Een baan met toekomst!

Deze opleiding is ook als tweetalige variant te volgen, zie de opleiding International Hospitality Studies.

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Leerweg Startdatum Duur Kosten
BOL Min. deelname 25 januari 2021 3 tot 4 jaar €1.202,-
+ overige kosten
1 augustus 2021 4 jaar €1.216,-
+ overige kosten
Min. deelname
Let op!

Let op! Deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen (15 of meer)

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Tijdens de opleiding Hotelschool (Manager Ondernemer Horeca) leer je alles over het runnen van een hotel(keten) in binnen- of buitenland. Je leert over leidinggeven, ondernemerschap en hotelmanagement. Ook doe je kennis op over het horecavak en wijn-spijs combinaties.

Stages

Tijdens de BOL-opleiding ga je 5 dagen per werk naar school. Je volgt stages in het binnen- en/of buitenland. In het eerste jaar volg je praktijklessen in het leerbedrijf van het Deltion College.  In het tweede, derde jaar en vierde jaar loop je 20 weken stage per jaar in een (erkend) bedrijf en land naar keuze die past binnen de mogelijkheden en afspraken van de opleiding.

Kosten

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar) € 1.216 per leerjaar
  • Boeken ca. €370
  • Kleding ca. €260
  • Excursie €45
  • Introductie €25
  • Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
Meer weten over tegemoetkoming en studiefinanciering.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt onder andere kiezen uit:
  • Spaans A1/A2
  • Internationaal II: werken in het buitenland
  • Organisatie interne evenementen
  • Voorbereiding HBO
  • Wijnkennis 2

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt graag in een team
Je kunt goed omgaan met mensen
Je bent flexibel en kunt netjes werken
Je bent ondernemend en commercieel ingesteld

Dit wordt jouw vakkenpakket

Restauranttechniek
Vaktechniek keuken
Receptievaardigheden
Koken en serveren
Ondernemersvaardigheden
Managementvaardigheden
Rekenen
Engels
Nederlands
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen

Ook goed om te weten

Toelatingseisen niveau 4

Voor toelating tot deze opleiding moet je aan (minimaal) een van onderstaande voorwaarden te voldoen:
  • Je hebt al een van deze diploma’s: vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
  • Je bezit een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
*Bij doorstroom vanuit vmbo Techniek, Zorg & Welzijn of Landbouw is één van de examenvakken wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal vereist.

Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.

De opleiding & studenten in beeld

"Mijn droom is om later een eigen hotelketen te hebben"

Marit, student Manager/Ondernemer Horeca

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Informatie aanvragen

Wil je de informatie over deze opleiding op een later tijdstip teruglezen? We hebben de PDF al voor je klaarliggen!

Voeg PDF toe aan je favorieten