Paul Maassen: Van een uitkering naar logistiek medewerker

09 juni 2022 09:38 Nieuws
Een leerwerktraject van twaalf weken betekende voor Paul Maassen uit Zwolle dé ommekeer in zijn loopbaan. Het viel zijn UWV-werkcoach op dat hij regelmatig solliciteerde op logistieke functies. Ze opperde om door middel van het Voorschakeltraject Logistiek ervaring op te doen in die sector. Uiteindelijk kreeg Paul een vaste aanstelling.

“Vanwege corona werd het flexcontract bij de afvalverwerker waarvoor ik werkte niet verlengd. Ik kwam thuis te zitten en ontving in de anderhalf jaar daarop een uitkering. In die periode reageerde ik regelmatig op vacatures bij logistieke bedrijven. Niet dat ik daar ervaring in had; ik heb hiervoor jarenlang gewerkt als grafisch vormgever en als pedagogisch medewerker kinderopvang. Maar door corona namen online bestellingen toe en dus ook de dienstverlening eromheen. Er waren volop vacatures. Mijn werkcoach bij het UWV opperde om een leerwerktraject te gaan volgen om beter toegerust te zijn op deze voor mij nieuwe sector.”

Ik heb leren en werken als heel zinnig ervaren


Vier dagen werken, een dag school
“Het Deltion College had samen met Werkgeversservicepunt Regio Zwolle het Voorschakeltraject Logistiek opgezet. Een basiskennisopleiding van twaalf weken waarbij je vier dagen in de week werkt en een dag naar school gaat. Samen met de opleiding ben ik gaan zoeken naar een werkplek. Ik heb bij twee bedrijven een gesprek gehad en kon bij Transferro in Zwolle aan de slag. Een fijn, flexibel en positief ingesteld bedrijf. Ik kreeg er alle ruimte en kansen om verschillende onderdelen van het logistieke vak te leren. En het beviel van beide kanten: na het leerwerktraject kreeg ik een jaarcontract. Inmiddels heb ik zelfs een contract voor onbepaalde tijd getekend bij Transferro.”


Het ideale scenario

“Ik heb het traject als heel zinnig ervaren. Ik stapte volledig blanco de logistieke sector binnen en leerde tijdens het Voorschakeltraject Logistiek vooral in de praktijk wat er allemaal bij komt kijken. Ik raad anderen dit zeker aan. Kijk wel zorgvuldig naar het bedrijf waar je het traject volgt: past het bij je qua werk, bevalt de bedrijfscultuur, werken collega’s prettig samen? Kies niet uit gemakzucht de eerste de beste werkgever zodat je maar een plek hebt. Dit traject biedt je een kans op een baan en die moet je goed benutten. Op deze manier binnenkomen en bij het bedrijf mogen blijven, dat was mijn ideale scenario.”

Tekst: Groei Vooruit, onderdeel van Upgrade Jezelf Regio Zwolle.

Wat ons en onze studenten bezighoudt