Feestelijke uitreiking voor deelnemers Voorschakeltraject Logistiek

17 januari 2024 11:29 Nieuws
De vijfde groep die het Voorschakeltraject Logistiek gevolgd heeft, ontving donderdag 11 januari een certificaat. De deelnemers werden in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke uitreiking met koffie en een gebakje in de praktijkhal van het Deltion College aan de Katwolderweg.

Het Voorschakeltraject Logistiek is ruim drie jaar geleden opgezet door accountmanager Esther Hulsman (Deltion College) en Thamàr Pol (Werkgeversservicepunt Regio Zwolle). Dit deden zij samen met het bedrijfsleven. Doel van het voorschakeltraject is dat iedere geïnteresseerde kan kennismaken met het werken in de branche. Deelnemers kunnen het voorschakeltraject kosteloos volgen, door subsidie van Groei Vooruit en Upgrade Jezelf Regio Zwolle.

De vijfde groep is 5 oktober gestart met het Voorschakeltraject Logistiek. De deelnemers zijn twaalf weken lang een dag per week bij Deltion geweest. Daar hebben ze theorie- en praktijkles gekregen. In de lessen is aandacht geweest voor bijvoorbeeld het rijden op een heftruck, laden en lossen, Engels, Duits en orderpicken. Daarnaast is stagegelopen bij bedrijven in regio Zwolle.


Op 11 januari werd het Voorschakeltraject Logistiek afgesloten met de uitreiking van de certificaten in de praktijkhal aan de Katwolderweg. Nadat iedereen een kopje koffie met een gebakje gekregen had, sprak docent Gerwin Bos de deelnemers toe. “Jullie verdienen een groot compliment, want jullie hebben het heel goed gedaan.” Dat vindt ook jobcoach Jacco Teunis van JacGo. Hij was betrokken bij de begeleiding van de deelnemers. “De betrokkenheid en het enthousiasme waren groot. Iedereen was er eigenlijk altijd.”

Daarna mochten de twaalf deelnemers één voor één naar voren komen om hun certificaat te ondertekenen. Ze kregen ook een roos en pennenset mee.

Misschien ga ik ook nog wel de opleiding Logistiek Medewerker volgen

Jeannette was een van de deelnemers aan het voorschakeltraject. “Ik vond het heel leuk. Ik heb veel opgestoken, bijvoorbeeld over het inladen van vrachtwagens en gevaarlijke stoffen.” Jeannette volgde het voorschakeltraject naast haar baan in een tapijtfabriek in Zwartsluis. “Daar werk ik in ieder geval het komende halfjaar nog. In de toekomst hoop ik in de logistiek aan de slag te gaan. En misschien ga ik ook nog wel de opleiding Logistiek Medewerker volgen.”

Ook Pieter Jan heeft veel geleerd van het voorschakeltraject. “Het was voor mij een opfriscursus, want bijna tien jaar geleden heb ik de opleiding tot Logistiek Medewerker al gedaan. Er is toch wel wat veranderd ondertussen”, zegt Pieter Jan. Hij werkt op dit moment in het magazijn bij NWG Logistiek (NoordWestGroep). “Daar blijf ik voorlopig nog. Misschien kan ik daarna wel teamleider worden. Ook dan heb ik gemak van het voorschakeltraject.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt