Deelnemers sluiten Voorschakeltraject Logistiek af met certificaat

11 juli 2023 14:45 Nieuws
Deelnemers sluiten Voorschakeltraject Logistiek met certificaat
De vierde groep die het Voorschakeltraject Logistiek gevolgd heeft, ontving donderdag 7 juli een certificaat bij het Deltion College. Tijdens een feestelijke uitreiking met koffie en een taartje in de praktijkhal aan de Katwolderweg werden zij in het zonnetje gezet. Ze kregen ook allemaal een bloem en een pennenset mee naar huis.

Eind 2020 hebben accountmanager Esther Hulsman (Deltion College) en Thamàr Pol (Werkgeversservicepunt Regio Zwolle) het initiatief genomen om – samen met het bedrijfsleven - het Voorschakeltraject Logistiek op te zetten. Dit is een laagdrempelige kennismaking voor iedereen die overweegt om aan de slag te gaan in de logistiek. Thamàr: “Door middel van het traject willen wij graag de instroom van werknemers stimuleren. Dankzij subsidie van Groei Vooruit kan iedereen die interesse heeft in logistiek gratis en laagdrempelig kennismaken met het werken in de branche.”

Op 24 maart is de vierde groep gestart met het Voorschakeltraject Logistiek. Zij zijn twaalf weken lang een dag per week bij het Deltion College geweest. Daar hebben ze theorie- en praktijkles gekregen. “Tijdens de lessen is aandacht geschonken aan bijvoorbeeld het laden, lossen en opslaan van goederen”, zegt Esther.

Ze hebben weer vertrouwen gekregen in hun eigen kunnen

Deelnemers aan het Voorschakeltraject Logistiek lopen daarnaast minimaal twee dagen stage bij een logistiek bedrijf in regio Zwolle. Jobcoach Jacco Teunis van JacGo bezocht de bedrijven regelmatig. “Het is belangrijk dat mensen snel hun plekje kunnen vinden in een organisatie en kunnen groeien. Dat is echt gelukt. Ze hebben weer vertrouwen gekregen in hun eigen kunnen en mooie stappen gezet”, zegt Jacco.

Ontdek wat jij kan
Op 7 juli werd het Voorschakeltraject Logistiek afgesloten met de uitreiking van de certificaten in de praktijkhal aan de Katwolderweg. Nadat iedereen een kopje koffie met een taartje gekregen had, sprak docent Iwald Hovenga de deelnemers toe. “Het doel van het voorschakeltraject is om te ontdekken wat jij kan. Ik hoop dat jullie allemaal iets opgepikt hebben.”

Daarna gaf docent Gerwin Bos instructies waar de deelnemers in de praktijkhal hun certificaat konden vinden. Bijvoorbeeld bij ‘AB0303 of ‘BG0601’. Allemaal hadden ze razendsnel succes en konden ze een handtekening zetten. Met een certificaat op zak kunnen ze de stap gaan zetten naar een volgende werkgever.


Voorschakeltraject start weer in oktober
Een nieuwe groep start op 5 oktober met het Voorschakeltraject Logistiek. Inschrijven kan binnenkort via Thamàr Pol van het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle door een e-mail te sturen naar thamar.pol@uwv.nl.

Wat ons en onze studenten bezighoudt