Hoe bind je studenten?

13 juli 2022 Nieuws
Studenten gaan weer ‘normaal’ naar school. Je zou denken dat studenten na twee coronajaren met veel verplicht thuisonderwijs staan te springen om weer naar de campus te komen. Het tegendeel bleek waar. Hoe binden we studenten weer aan school? Het MICT houdt donderdag 8 september een KennisMakers-sessie over dit onderwerp.

Veel leraren geven aan dat ze soms halfvolle lokalen hebben. En dat de motivatie van studenten soms ver te zoeken is. In de infographic hieronder neemt het MICT je mee in de manier waarop studenten kunnen binden aan school. De infographic is gebaseerd op de blog ‘Verbinding verbroken: Hoe krijg je studenten weer gemotiveerd naar de campus/school’ van Barend Last en Jolien Dopmeijer, via Trimbos.

Wil je ideeën uitwisselen over dit thema? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan deze eerste KennisMakers-sessie op donderdag 8 september. Die vindt plaats in het MICT (Deltion College, Zwolle) tijdens het 5e (vanaf 11.45 uur) of 6e uur (vanaf 12.30 uur). Centraal thema is ‘Nieuwe start, hoe bind je de student?’. Wil je hier meer over weten? Mail het MICT.

Wat ons en onze studenten bezighoudt