Kennismarkt Welzijn & Zorg brengt vraag en aanbod samen

14 november 2023 10:09 Nieuws
Het Deltion College hield donderdag 9 november een Kennismarkt Welzijn & Zorg. Dit was een pilot, met als doel om vraag en aanbod samen te brengen op één plein. Zowel bezoekers, werkgevers als docenten kijken terug op een geslaagde eerste editie.

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur konden (toekomstige) zorgprofessionals terecht bij de Kennismarkt op het Sweelinckplein. Daar waren in totaal acht welzijns- en zorginstellingen aanwezig om geïnteresseerden te vertellen over het werken als zorgprofessional bij hun organisatie. Ook konden de gemotiveerde bezoekers gerichte vragen stellen over de (verdiepende) cursussen en mbo-opleidingen van Deltion College in de richting van onder andere Maatschappelijke Zorg, Verzorging & Verpleging of Assisteren in de Gezondheidszorg. Of informatie krijgen over loopbaanontwikkeling en EVC.

Eén van de bezoekers aan de Kennismarkt was René (52). Hij stopte deze maand als accountmanager. “Ik wil graag een switch maken naar zorg en welzijn, omdat ik graag iets wil betekenen voor de maatschappij. Ik ben naar Deltion gekomen om mijzelf te laten zien. Het is een interessant evenement, waarbij ook echt de tijd voor de bezoekers genomen wordt”, zegt René.


Ook Jolanda (50) kwam naar de Kennismarkt toe. Ze werkt momenteel nog bij de binnendienst van een groothandel in accessoires voor auto’s en campers, maar denkt aan een switch naar de zorg. “De opzet is leuk. Ik heb met heel veel mensen gepraat. Bijna alle organisaties en opleidingen ben ik langsgegaan.” De Kennismarkt heeft Jolanda zeker geholpen bij haar zoektocht naar een nieuwe baan. “Ik ga mij nu aanmelden voor meeloopdagen bij een werkgever uit de zorg.”

Opleidingsmanagers Marije Rouw en Maroeska Veldkamp kijken tevreden terug op de Kennismarkt Welzijn & Zorg. Maroeska: “Het is mooi om zoveel geïnteresseerden in zorg en welzijn bij Deltion te mogen ontvangen. Samen kunnen we bewust kijken wat er kan. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor huidige en toekomstige zorgprofessionals.” Marije vult aan: “We hebben vraag en aanbod samen weten te brengen. Er hebben goede gesprekken plaatsgevonden, waarbij veel aandacht en tijd voor iedere bezoeker is geweest. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.” Dat vindt ook Maroeska. “Deze geslaagde avond smaakt zeker naar meer!”

Wat ons en onze studenten bezighoudt