Zorgprofessionals ontvangen mbo-certificaat Gerontopsychiatrie tijdens feestelijke uitreiking

08 maart 2023 14:38 Nieuws
Gisteren zijn ruim 30 zorgprofessionals van Zorgcombinatie Noorderboog en Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) bij het Deltion College in het zonnetje gezet voor het succesvol afronden van de cursus Gerontopsychiatrie. Tijdens een feestelijke uitreiking bij horecaleerbedrijf Lokaal 038 ontvingen zij allemaal een landelijk erkend mbo-certificaat.


De zorgprofessionals werden met een welkomstdrankje ontvangen bij Lokaal 038 door projectcoördinator Anita Haan, accountmanager Agnes Mulder en docent Ans Borghuis. Onder begeleiding van Ans Borghuis en Elaine Quartel hebben de zorgprofessionals in 10 weken kennis en vaardigheden opgedaan voor passende zorg aan cliënten met psychiatrische problematiek in de verpleging, verzorging of thuiszorg.

Nadat iedereen een plekje gevonden had en Agnes iedereen hartelijk welkom geheten had, sprak Ans de cursisten toe. “Tijdens de cursus hebben jullie met elkaar van gedachten gewisseld over het dagelijks werk. Wat zijn de moeilijke dingen, waar jullie mee te maken hebben? Ik hoop dat jullie door de cursus handvaten gekregen hebben die jullie kunnen inzetten.”

Vervolgens werden de zorgprofessionals in tweetallen naar voren geroepen, waar ze hun verdiende mbo-certificaat mochten ondertekenen. Ook kregen ze allemaal een mooie pennenset van Deltion College mee naar huis. “We zullen het wel rustiger krijgen nu de cursus is afgerond”, grapt een van de cursisten.


Accountmanager Agnes Mulder: ”Zorgmedewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg krijgen steeds meer te maken met autisme, borderline, depressie en andere psychiatrische stoornissen bij cliënten. Door deze de cursus hebben zij de kennis en vaardigheden opgedaan om met bijkomend gedrag om te gaan en het gedrag te begrijpen vanuit kennis over het ziektebeeld. Daarmee zijn zij beter toegerust voor het dagelijks werk met deze complexe doelgroep.”

De uitreiking werd afgesloten met een hapje en een drankje. De sfeer is goed. “Het is goed verzorgd. Dit is toch leuker dan een certificaat door de brievenbus”, wordt aan een van de tafels gezegd. Daarop wordt instemmend geknikt.

De cursus Gerontopsychiatrie start weer op 8 mei. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wil je graag meer informatie over de cursus? Of direct aanmelden? Klik dan hier.

Wat ons en onze studenten bezighoudt