Voorschakeltraject Logistiek: kennismaken met de branche in twaalf weken

19 september 2022 13:35 Nieuws
Om de instroom van medewerkers in de logistieke sector te bevorderen, ontwikkelden Thamàr Pol van Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Esther Hulsman van het Deltion College samen met het bedrijfsleven het Voorschakeltraject Logistiek. Op 27 oktober start een nieuwe groep.

“In het najaar van 2020 kregen Thamàr Pol en ik signalen vanuit het bedrijfsleven dat er flinke personeelstekorten waren ontstaan”, zegt Esther Hulsman, accountmanager Mobiliteit en Logistiek van het Deltion College. Op dat moment hadden Deltion en Landstede al een voorschakeltraject waarmee belangstellenden kennis konden maken met de zorgsector. Samen met het bedrijfsleven tuigden Esther en Thamàr ook zo'n kennismakingstraject op waarin deelnemers worden opgeleid om direct aan het werk te gaan in de logistiek óf om in te stromen in de mbo-opleiding Logistiek Medewerker.

Thamàr: “Door middel van het Voorschakeltraject Logistiek willen wij graag de instroom van werknemers stimuleren. Het is gratis voor de deelnemers, dankzij subsidie van Upgrade Jezelf Regio Zwolle.”


V.l.n.r. Thamàr Pol, Iwald Hovenga, Esther Hulsman.
Foto: Peter Timmer

Gegarandeerd een baan
Deelnemers aan het Voorschakeltraject Logistiek gaan twaalf weken lang een dag per week naar school en lopen minimaal twee dagen stage bij een logistiek bedrijf in regio Zwolle. Deelnemende bedrijven bieden daarnaast een garantie op vervolg van de loopbaan van de stagiaire in een BBL-traject óf een baangarantie voor minimaal zes maanden. “Tijdens de lessen, die gegeven worden door onder andere leraar Iwald Hovenga, wordt aandacht geschonken aan bijvoorbeeld het laden, lossen en opslaan van goederen. Ook kan iedereen een heftruckcertificaat halen”, zegt Esther.


Het Voorschakeltraject Logistiek geeft toekomstperspectief
Alle deelnemers die het traject inmiddels gevolgd hebben, zijn nu aan het werk in de logistieke sector. Esther: “We zijn trots op het resultaat. Het succes van het traject zingt rond. Bedrijven staan in de rij om de nieuwe deelnemers, die op 27 oktober starten, een stage- en werkplek aan te bieden.” Thamàr vult aan: “Na afloop van het traject heb je een goede basis om aan de slag te gaan in de logistieke sector.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt