Deltion en truck(dealer)bedrijven verlengen samenwerking in TruckAcademy

04 november 2022 13:13 Nieuws
Vertegenwoordigers van regionale truck(dealer)bedrijven en het Deltion College hebben op 3 november hun handtekening gezet onder een convenant. Dit gebeurde in de werkplaats van bedrijfsautotechniek bij Deltion.

Met het ondertekenen van het convenant is de samenwerking in TruckAcademy regio Zwolle voor twee jaar verlengd. Dankzij het samenwerkingsverband kunnen meer en goedgekwalificeerde bedrijfsautotechnici opgeleid worden voor de arbeidsmarkt in de regio Zwolle.

De TruckAcademy is een door brancheorganisatie BOVAG geïnitieerd samenwerkingsverband tussen een ROC en regionale truck(dealer)bedrijven. In de regio Zwolle werkt Deltion College samen met Garagebedrijf Pals BV, Innovam, Scania Nederland, Scania Production, Nijwa, Roordink Bedrijfswagens en Wensink Automotive.


Samen met het bedrijfsleven kan Deltion College zijn studenten de nieuwste leermiddelen en up-to-date gastlessen aanbieden. Ook onze docenten kunnen hun kennis en vaardigheden actueel houden via docentenstages. Zo werken wij samen aan de kwaliteit van de opleidingen bedrijfsautotechniek, voor de lange termijn.

Anne-Hilde Feijth, opleidingsmanager Motorvoertuigen, Carrosserie & Tweewielertechniek, is blij met de vernieuwde samenwerking. “De TruckAcademy regio Zwolle is een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Samen blijven wij ons sterk maken voor het opleiden van meer monteurs in bedrijfsautotechniek.”

Wat ons en onze studenten bezighoudt