Samenwerking tussen Tielbeke en Deltion

30 juni 2021 Nieuws

Dat een samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven zijn vruchten afwerpt, blijkt zéker uit de samenwerking tussen Tielbeke en Deltion.

In 2011 zijn Tielbeke en Deltion gestart met het opzetten van een gezamenlijke bbl-opleiding in Lemelerveld. Tot op de dag van vandaag worden hier jongens en meiden klaargestoomd voor het beroep van professioneel chauffeur beroepsgoederenvervoer of logistiek medewerker. Per jaar worden er gemiddeld 30 studenten op locatie in Lemelerveld opgeleid.

Tielbeke is van oorspong een logistiek familiebedrijf uit Lemelerveld met ruim 60 jaar ervaring, meer dan 600 gekwalificeerde en gedreven medewerkers, ruim 200 wagens en een eigen warehouse van 25.000 m2. Tielbeke biedt hoogwaardige diensten op het gebied van dedicated transport, 24-uurs fijnmazige distributie en warehousing.

Het succes van de samenwerking zit hem vooral in de gezamenlijke missie van Tielbeke en Deltion, om jonge mensen een kans te bieden op een carrière in de logistiek. Hierbij zien beide partijen de toegevoegde waarde van werken en leren óp locatie, maar zetten zowel Tielbeke als Deltion zich ook  gezamenlijk continu in om de opleidingen te blijven vernieuwen.

In een speciaal ingericht leslokaal op de locatie van Tielbeke geven de leraren van Deltion iedere maandag les met speciaal voor Tielbeke samengesteld lesmateriaal. Gekleed in werkkleding van Tielbeke, leren en zien de studenten wat ze later in hun beroep zullen gaan doen.  

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzingsproblematiek is het cruciaal dat de jeugd de weg naar de logistieke branche blijft vinden. Daar zetten Tielbeke en Deltion samen hun schouders onder. Tielbeke pakt hier haar verantwoordelijkheid als logistiek dienstverlener om continu aandacht te vragen voor nieuwe instroming of omscholing van logistieke professionals.

Werken én leren bij Tielbeke bij voor jou?


Voor meer informatie:
Esther Hulsman - Accountmanager Mobiliteit
06-23093679 | ehulsman@deltion.nl

Wat ons en onze studenten bezighoudt