Studenten Deltion College maken werk bij Scania efficiënter

26 juni 2023 14:04 Nieuws
Op maandag 19 juni hebben studenten Amy, Beau en Robert van de opleiding Creative Developer een presentatie gegeven over hun bijzondere project bij Scania Production tijdens een bijeenkomst met Europees samenwerkingsverband NETINVET bij het Deltion College. Hierbij waren vertegenwoordigers van zowel scholen als bedrijven uit binnen- en buitenland aanwezig.

Amy, Beau en Robert lopen sinds februari stage bij Scania Production, waar ze onderzoeken op welke manier bij Scania een hololens gebruikt kan worden om efficiënter te inwerken. Een hololens is een bril waarbij virtuele beelden worden geprojecteerd op de brilglazen. Door de transparante glazen van de bril zie je gewoon de wereld om je heen, terwijl hier 3D-elementen (hologrammen) aan worden toegevoegd door een computer.


De studenten hebben een instructie gemaakt voor het plaatsen van een versnellingsbak in een truck. De hololens laat zien welke materialen de medewerker moet pakken en waar de materialen gemonteerd moeten worden. Scania is hier zo enthousiast over dat de studenten vanaf september een halfjaar naar Zweden mogen. Op uitnodiging van Scania Zweden Innovations mogen ze daar hun project verder ontwikkelen voor Scania. Daarnaast mogen ze op 5 juli hun project presenteren bij de eerste Nationale XR Dag bij TU Delft.

Wat ons en onze studenten bezighoudt