Nieuwe opleiding in hoogspanningstransport bij Deltion

29 mei 2024 08:35 Nieuws
Trots presenteert het Deltion College de nieuwe BBL-opleiding Eerste Monteur Hoogspanningstransport. De opleiding gaat in september van start, maar inschrijven is nu al mogelijk. De belangstelling is groot. Opleidingsmanager Alex Klaassen: “Deltion levert met deze opleiding een serieuze bijdrage aan de energietransitie.”

Door de energietransitie moet het hoogspanningstransportnet fors worden uitgebreid. Daarnaast vraagt het bestaande net om onderhoud. Voor de uitbreiding en het onderhoud van het hoogspanningstransportnet en (onderdelen van) hoogspanningsstations moeten op korte termijn minimaal vijfhonderd monteurs worden opgeleid.

Het Deltion College is een van de weinige roc’s die de expertise in huis heeft voor het opleiden in hoogspanningstechniek. Al meer dan 25 jaar verzorgt Deltion alle opleidingen op het gebied van laag- en middenspanningsdistributie. Sinds een aantal jaren wordt ook het keuzedeel KD1058 Hoogspanningstechniek aangeboden. Dit keuzedeel, dat ook als cursus gevolgd kan worden, heeft ten grondslag gelegen aan de nieuwe BBL-opleiding Eerste Monteur Hoogspanningstransport op mbo-niveau 3. Het programma is ontwikkeld door bedrijven in samenwerking met het opleidingsteam Infratechniek van Deltion.


Opleidingsmanager Alex Klaassen: “Het Deltion College is een van de eerste opleiders die dit BBL-traject op verzoek van de branche aanbiedt. Daar zijn wij heel trots op. Deltion levert met deze opleiding een serieuze bijdrage aan de energietransitie.”

Nieuwe opleiding vanaf september te volgen
De BBL-opleiding Eerste Monteur Hoogspanningstransport is vanaf september 2024 te volgen. In hooguit drie jaar leren de studenten werken aan het landelijke hoogspanningstransportnet en aan (onderdelen van) hoogspanningsstations. Daarbij is onder andere aandacht voor het verhelpen van storingen en het onderhouden, vervangen en repareren van onderdelen en installaties. Tijdens de opleiding volgen studenten ook keuzedelen die hun kennis verdiepen of verbreden.

Wat ons en onze studenten bezighoudt