Opleiding Opticien

Wil je later graag aan de slag in een optiekwinkel? Dan is de opleiding opticien wat voor jou! Tijdens de opleiding leer je glazen slijpen, ogen opmeten, ontwikkel je je gevoel voor mode en leer je technische aspecten van het vak opticien. En omdat je vaak in de winkel staat, leer je ook met klanten om te gaan en hoe je het juiste advies geeft rond een passend brilmontuur. Je kunt de opleiding in drie jaar volgen en daarin heb je de keuze om naar school te gaan en tijdens de opleiding stage te lopen (BOL) of aan het werk te gaan in de optiekwereld en daarnaast een dag naar school te gaan (BBL). Heb je een talenknobbel? Dan is de opleiding Opticien tweetalig wat voor jou. Je volgt dan je lessen in het Nederlands en in het Duits. Je kunt dan na het behalen van je optiek-diploma ook aan de slag over de de grens.

week van de opticien

Agenda

25 juni Informatieavond

Maandag 25 juni van 18.00 tot 20.30 uur organiseert Deltion een informatieavond. Alle opleidingen zijn deze avond aanwezig om voorlichting te geven. Aanmelden kan via www.deltion.nl/inschrijven. Meer informatie kun je vinden op www.deltion.nl/newsroom/informatieavond


• meer

Nieuws

7 april: Open bedrijvendag Dedemsvaart/Balkbrug

7 april openen bijna 50 bedrijven hun deuren voor geïnteresseerden. Ook de optiekwinkels gaan open.


Oculus: week van de opticien

In de Oculus is aandacht gegeven aan de week van de opticien. Klik hier voor het artikel.


Blikvangers bij optiek

Zelf monturen ontwerpen én maken. Met lasersnijders of 3D-printers Hoe ambitieus wil je het hebben? Team Optiek geldt als een vaandeldrager van Excellentie. Lees verder.


• meer

Student aan het woord

Vragen? Antwoord!

Loading the player ...