Taal op de werkvloer

Cursus 20 dagdelen €1.495,-

Voor anderstalige of laaggeletterde medewerkers kan de geringe beheersing van de Nederlandse taal een belemmering zijn op de werkvloer.

Moeite met het volgen van werkinstructies en overleggen of communicatie met collega’s kan dan leiden tot misverstanden, irritaties en onveilige situaties.
 
Het volgen van deze taalcursus zorgt dan voor meer zelfvertrouwen, veiliger werken en meer werkplezier.

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Niveau Startdatum Duur Kosten
Mbo 20 september 2023 20 dagdelen €1.495,-
+ overige kosten
Maandelijkse instroom mogelijk
Mbo
Startdatum Duur Kosten
20 september 2023 20 dagdelen €1.495,-
+ overige kosten
Maandelijkse instroom mogelijk

Meer informatie

Over deze taalcursus

Tijdens deze taalcurus bieden we algemene en specifieke vaktaal aan, waarbij de specifieke vaktaal kan worden aangeleverd door de deelnemer of het bedrijf.

Dat kan gaan om een bepaald veiligheidsprotocol, specifieke werkinstructies, namen van gereedschap en de handelingen die daarmee verricht moeten worden.
 
We werken dus zoveel mogelijk vraaggestuurd, waarbij de leervragen van de deelnemers centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ik vind het moeilijk om een e-mail te schrijven aan mijn collega’s
  • Ik vind het lastig om in een WhatsApp-groep te reageren
  • Ik vind veiligheidsinstructies moeilijk te begrijpen
  • Ik vind het lastig om mondelinge werkinstructies te begrijpen.

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen € 1.495,00 inclusief alle kosten (scholing is vrijgesteld van btw). Om thuis te oefenen is het gebruik van een laptop aan te bevelen.


Subsidie - Tel mee met taal
Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing die tot betere taalvaardigheid van (tijdelijke) werknemers leidt. Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid en het verbeteren van de basis vaardigheden. www.telmeemettaal.nl

Studiemateriaal

Je krijgt de lesmaterialen op school.

Maatwerk

Heb je meerdere werknemers voor wie dit aanbod geschikt is, dan is een incompany training wellicht interessant. De cursus wordt dan afgestemd op jouw specifieke wensen. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
 

Doelgroep en resultaat

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

Je kunt instromen wanneer je de Nederlandse taal beheerst op A2-niveau. Dit wordt gezien als het basisniveau dat je eigenlijk nodig hebt om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Als je niveau A2 hebt bereikt, kun je je met het Nederlands in eenvoudige, alledaagse situaties redden.

Bij twijfel kun je via een test onderzoeken of je het gewenste niveau bezit.
 

Contact Deltion Business