
Boulanger
BBL
Opleiding
Niveau 4
Heb jij een passie voor brood(producten)? En vind je het leuk om nieuwe producten te bedenken, die aansluiten op de laatste trends? Dan is de opleiding Boulanger iets voor jou! Van deegbereiding, tot bakken en verpakken: brood heeft na deze opleiding geen geheimen meer voor jou!
De feiten in het kort
Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg | Startdatum | Duur | Kosten | |
---|---|---|---|---|
BBL | 1 augustus 2024 | 1 jaar |
€715,- + overige kosten |
BBL
Startdatum | Duur | Kosten |
---|---|---|
1 augustus 2024 | 1 jaar |
€715,- + overige kosten |
Meer informatie
Kies een leerweg:
Over deze opleiding
Tijdens deze opleiding leer je alles over het bereiden, modelleren en bakken van verschillende bakkerijproducten. Het bewaren en verpakken van deze producten komt ook aan bod. Daarnaast ga je aan de slag met het bedenken van nieuwe recepten die aansluiten op de laatste trends en/of wensen van de klant. Tot slot leer je hoe je de juiste prijs berekend voor de verschillende bakkerijproducten én hoe je deze controleert op kwaliteit.
School en werk
Met de BBL-opleiding werk je 3 à 4 dagen per week en ga je 2 dagdelen per week naar school.
Begin je met de opleiding dan is het belangrijk dat je een baan hebt bij een erkend leerbedrijf. Lukt dit niet binnen vier maanden na start van de opleiding? Dan moet je helaas stoppen of een andere opleiding volgen.
Begin je met de opleiding dan is het belangrijk dat je een baan hebt bij een erkend leerbedrijf. Lukt dit niet binnen vier maanden na start van de opleiding? Dan moet je helaas stoppen of een andere opleiding volgen.
Kosten
- Cursusgeld (vanaf 18 jaar) €1.419,- per leerjaar
- Boeken en andere leermiddelen ongeveer €250. Dit is exclusief de masterclasses voor de opleiding Boulanger
- Laptop verplicht (zelf aanschaffen)
- Deltion vakkleding, aanschaf is verplicht
Voor deze opleiding bestaat vanuit de overheid geen tegemoetkoming in de studiekosten. De werkgever kan in aanmerking komen voor belastingvoordeel. Op onze website vind je meer informatie over mogelijke subsidies en belastingvoordeel.
Keuzedelen
Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt kiezen uit:
- Begeleider praktijkleren
- Belevingsgericht werken

Past deze opleiding bij jou?
Je bent flexibel en werkt netjes
Je vindt het leuk om nieuwe producten te bedenken
Je bent een teamplayer en communicatief vaardig
Je houdt ervan om creatief bezig te zijn
Dit wordt jouw vakkenpakket
Vakleer
Grondstoffenkennis
Praktijklessen
Praktijkvoorbereiding
Engels
Nederlands
Rekenen
Loopbaan / Burgerschap
Ook goed om te weten
Toelatingseisen
Voor toelating tot deze specialistenopleiding moet je beschikken over:
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.
- Een niveau 3 mbo-diploma Zelfstandig Werkend Bakker met als uitstroomrichting Broodbakker of Brood- en Banketbakker
- Een niveau 3 mbo-diploma Allround Bakker
- Een niveau 4 mbo-diploma Leidinggevende Bakker
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.
Kwaliteit en kansen
Bekijk deze opleiding in Studie in Cijfers en zie hoe tevreden studenten zijn over de opleiding. En hoeveel kans je hebt op een diploma en een baan.
Na de opleiding
Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Denk daarbij aan opleidingen als Leraar Horeca & Voeding of Levensmiddelentechnologie (HAS)
Of je kunt gaan werken bij een ambachtelijke, middelgrote of industriële bakkerij.
Of je kunt gaan werken bij een ambachtelijke, middelgrote of industriële bakkerij.
De opleiding & studenten in beeld



Contact Studenten SuccesCentrum

Vraag informatie aan
Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!