International Motorsport Studies

International Motorsport Studies

BOL Opleiding Niveau 4

Met deze internationale opleiding behaal je twee diploma’s: mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende Pearson BTEC Diploma in Vehicle Technology Motorsports.

Sleutelen aan (autosport)auto’s, monteurs aansturen en contact hebben met klanten en/of rijders? Na de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s - International Motorsport Studies doe jij het straks allemaal. Je spoort storingen op en herstelt ze. Ook repareer en onderhoud je auto’s. Echt een opleiding voor jou!

Let op! Voor deze opleiding is het maximaal aantal studenten bereikt. Je kunt je niet meer inschrijven. 

Meld je nu aan

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Volg je deze internationale BOL-opleiding dan ga je vijf dagen per week naar school. Ook volg je enkele stages. Je leert onderhoud en reparaties uitvoeren aan standaard, hybride, autosport en elektrische auto’s Ook leer je complexe storingen opsporen. Je volgt praktijk- en theorievakken zoals Elektrotechniek, Motoren, Voertuigentechniek en praktijklessen in diagnose stellen. Alle praktijkvakken zijn gericht op de autosport. Deltion beschikt over een werkplaats met de nieuwste apparatuur. Deltion beschikt over een werkplaats met de nieuwste apparatuur. Ook hebben we een eigen Rallyteam, je maakt ook kennis met de karts, rally en racesport.

Op basis van een motivatiebrief en CV waaruit jouw motivatie voor de opleiding en passie voor de motorsport blijkt, vindt een voorselectie plaats. Deze motivatiebrief stuur je naar: mobiliteitenlogistiek@deltion.nl o.v.v. motivatiebrief Internationale motorsport studies.

Stages

Je gaat vijf dagen in de week naar school, ook loop je meerdere stages. We raden je aan om deze stages bij verschillende bedrijven te volgen. Zo krijg jij een goed beeld van het beroep waarvoor jij leert.

Kosten

 • Lesgeld (vanaf 18 jaar) € 1.202 per leerjaar
 • Kosten internationale opleiding en diploma € 450 voor vier jaar
 • Voor (internationale) excursies wordt een eigen bijdrage gevraagd
Meer weten over tegemoetkoming en studiefinanciering.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Het opleidingsteam informeert je over de mogelijkheden bij de start van je opleiding. 

Past deze opleiding bij jou?

Je bent goed in Nederland en Engels
Je bent zelfstandig en verantwoordelijk
Je bent nauwkeurig en creatief
Je bent technisch en hebt analytisch vermogen

Dit wordt jouw vakkenpakket

Motorsport Workshop Practices
Besturingssystemen
Veiligheidssystemen
Alternatieve aandrijvingen
Thermodynamica
Comfortsystemen
Mechanisch en elektro practicum
Motormanagement systemen
Praktijk in de autosportwerkplaats
Engels
Nederlands
Rekenen
Loopbaan / Burgerschap
Sport (keuzeprogramma)

Ook goed om te weten

Toelatingseisen niveau 4

 • Je hebt al een van deze diploma’s: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
 • Je bezit een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
 • Bij doorstroom vanuit vmbo Zorg en Welzijn, Economie of Landbouw naar mbo techniek is één van de examenvakken wiskunde of natuur- en scheikunde 1 vereist.
 • Je moet voor het vak Engels minimaal een 7 hebben gescoord op je diploma. Op het moment van de intake-dag kun je laten zien hoe je er voor staat wat betreft het vak Engels.
 • Op basis van een motivatiebrief en CV waaruit jouw motivatie voor de opleiding en passie voor de motorsport blijkt, vindt een voorselectie plaats. Deze motivatiebrief stuur je vóór 1 april 2020 naar: mobiliteitenlogistiek@deltion.nl o.v.v. motivatiebrief Internationale motorsport studies.
 • Uit de binnengekomen brieven selecteren de leraren een groep leerlingen om deel te nemen aan de intake-dag voor deze opleidingsvariant. De voorselectie vindt plaats in week 15 en 16 van 2020. Geselecteerde leerlingen ontvangen daarna een uitnodiging voor de - verplichte - intake-dag.
 • Tijdens de intake-dag voer je een aantal individuele opdrachten en een groepsopdracht uit. In die opdrachten zijn de volgende competenties verwerkt: samenwerken, creativiteit, nauwkeurigheid, reflectief vermogen, zelfstandig werken en technisch en analytisch vermogen. Deze competenties zijn nodig voor de uitoefening van het beroep. Terwijl jij met de opdrachten aan de slag bent, bekijken leraren van de opleiding in hoeverre jij die competenties beheerst of kunt ontwikkelen. Op grond van wat jij laat zien, beoordelen de leraren of je in aanmerking komt voor een opleidingsplek in de internationale variant.
 • Na afloop van de intake-dag hoor je of je mag starten in de internationale variant van de opleiding of dat je een plaats krijgt op de reservelijst. Wanner je niet geplaatst wordt in de internationale variant heb je recht op een plek in de reguliere opleiding “Technisch specialist personenwagens”.
 • Leerlingen die wel een motivatiebrief geschreven hebben maar niet-geselecteerd zijn voor de intake-dag voor de internationale opleiding, ontvangen automatisch een uitnodiging voor een intake bij de reguliere opleiding.

De opleiding & studenten in beeld

"Houd je wel van een uitdaging en van techniek? Dan pas je zeker bij dit beroep! "

Arnoud en Peter, leraar Eerste Autotechnicus

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Informatie aanvragen

Wil je de informatie over deze opleiding op een later tijdstip teruglezen? We hebben de PDF al voor je klaarliggen!

Voeg PDF toe aan je favorieten