background

Techniek & Gebouwde Omgeving

Infra (Grond-, weg- en waterbouw)

Werk jij graag buiten? Kun jij goed samenwerken, organiseren en let jij altijd goed op de veiligheid? Dan is een opleiding in de Infra/ grond-, weg- en waterbouw iets voor jou!

Jij bouwt letterlijk aan het uiterlijk van Nederland en legt samen met andere vakmensen o.a. wegen, waterbouwkundige constructies zoals havens en dijken, bruggen, tunnels, spoor en de ondergrondse Infra aan. Het ontwerp hiervan en het onderhoud kan ook tot jouw werkzaamheden behoren. Als uitvoerder werk je op een project waar jij leiding aan geeft. Ook kun je als tekenaar of werkvoorbereider aan de slag bij aannemersbedrijven, ingenieursbedrijf of bij overheden zoals een Waterschap. Je werkt vaak op afwisselende plekken waar je met veel vakgebieden in aanraking komt. Het resultaat van jouw werk wordt door vele ogen gezien. Heb jij organisatie talent en wil je later een afwisselende baan? Dan is Infra (Grond-, weg en waterbouw) iets voor jou.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Entree-assistent bol, bbl - niveau 1
Straatmakerbbl-niveau 2,3
Machinist Grondverzetbbl-niveau 3
Vakman Grond-, Water- en Wegenbouwbbl-niveau 2,3
Middenkaderfunctionaris Infrabol, bbl-niveau 4
Uitvoerder Infrabbl-niveau 4
movie

Pieter,Student

‘Ik heb gekozen voor de Infra (Grond-, weg en waterbouw), omdat je hier te maken hebt met veel verschillende werkzaamheden. De ene dag houd ik me bezig met grondverzet, de andere dag met een viaduct of sluis.’