background

Vakman-Ondernemer

Ben jij de vakman die ook als ondernemer aan de slag wil? Heb je je vakdiploma niveau 3 of 4 (bijna) op zak en wil je in 1 jaar alle ondernemende vaardigheden leren om je eigen bedrijf te starten? Kies dan voor de opleiding Vakman-Ondernemer!

Beroepseisen

Beschik jij over een diploma op niveau 3 of 4 en wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan is dit de opleiding voor jou! Je medestudenten zijn opgeleid voor verschillende beroepen. Of je nu fietsenmaker, webdesigner, schilder, timmerman, verkoper of schoonheidsspecialist bent, deze opleiding is geschikt voor iedereen met een passie voor ondernemen.

Vakman Ondernemer BOL 4

School en stage

Gedurende deze opleiding ga je vanaf de tweede periode wekelijks één dag op stage om het geleerde in de praktijk te brengen en ervaring op te doen bij ondernemers uit verschillende branches.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is vooral heel praktijkgericht. Gedurende het schooljaar word je één dag per week ondergedompeld in de praktijk van de ondernemer. Met gastcolleges van topondernemers uit de regio, excursies naar succesvolle bedrijven en uitdagende praktijkopdrachten bouw je zo vanaf de start van de opleiding aan je eigen onderneming. Vanzelfsprekend hoort daar een goede theoretische basis bij. Je volgt lessen om de financiële en commerciële vaardigheden te leren die je als ondernemer nodig hebt. En je gaat aan de slag met lean-startup, mindmapping en Business Model Canvas om in cocreatie een slagvaardig en marktgericht ondernemingsplan op te stellen. Aan bod komen het boeien, binden en behouden van klanten, (online) netwerken, verdienmodellen en social business.

Wat levert deze opleiding op?

Na het volgen van deze opleiding:
• Heb jij je een slagvaardig en marktgericht ondernemingsplan geschreven
• Kun je een volgende stap maken met of naar je eigen bedrijf
• Heb je je doelen voor je onderneming duidelijk voor ogen
• Kun jij (je plan) pitchen
• Heb je een netwerk opgebouwd met medestudenten en ondernemers uit de regio

Op je plek bij Deltion

Eén van je leraren is je studieloopbaanbegeleider. Deze bespreekt met jou je studievoortgang en schakelt hulp in als dat nodig is. Voor studenten met een extra begeleidingsvraag is extra begeleiding mogelijk (Passend Onderwijs). Over deze begeleiding worden vooraf afspraken gemaakt. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je mogelijk extra begeleiding nodig hebt, dan overleggen we dat tijdens je intake.

Studiefaciliteiten

Op het Deltion College zijn ruimtes, waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Ook vind je er het Media Informatie Centrum (MICT), waar je kunt werken en waar je allerlei informatie vindt. Hier kun je gratis gebruik maken van de diverse (studie)boeken en pc's.

Informatie en aanmelding

Deze opleiding bieden we aan vanuit ZetUp. Dit is een co-creatie van het Deltion College, Landstede MBO en Menso Alting. Binnen ZetUp stimuleren wij studenten, starters en werkenden om een ondernemende houding en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Dit doen we in een inspirerende, innovatieve en praktijkgerichte leeromgeving, samen met partners uit het regionale bedrijfsleven.

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Klik dan hier om naar het online aanmeldformulier te gaan.

Startdatum

De opleiding vindt plaats in Zwolle en start in januari 2019.

Kosten

De kosten van de opleiding bestaan uit:

• Lesgeld : € 1.155,- per jaar (vanaf 18 jaar per 1 augustus 2018)

• Lesmateriaal, excursies, workshops, gastcolleges : € 380,-

Toelatingseisen

Voor toelating tot deze opleiding dien je te beschikken over:

  • Een diploma vakopleiding (mbo niveau 3 of niveau 4).