Allround Operationeel Technicus

Allround Operationeel Technicus

BBL Opleiding Niveau 4

Werk jij in de voedingsmiddelen- of kunststofindustrie, de afvalverwerking of energietechniek? En wil je op praktijkgerichte manier in 2,5 jaar je niveau 4 diploma Allround Operationeel Technicus halen? Dan is deze opleiding iets voor jou!  Kies modules in procestechniek, procesbeheersing en energietechniek. Ga ervoor!

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg Startdatum Duur Kosten
BBL Min. deelname 6 september 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
Min. deelname 22 november 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
Min. deelname 3 februari 2025 3 jaar €715,-
+ overige kosten
BBL
Startdatum Duur Kosten
Min. deelname 6 september 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
Min. deelname 22 november 2024 3 jaar €715,-
+ overige kosten
Min. deelname 3 februari 2025 3 jaar €715,-
+ overige kosten
Min. deelname
Let op!

Deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen (4 of meer).

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Deze opleiding is te volgen volgens de zogenaamde diplomaroute; een versnelde opleiding, bestaande uit modules, die bij succesvolle afronding beloond wordt met een landelijk officieel erkend mbo-diploma.

De opleiding duurt minimaal 2,5 jaar en bestaat jaarlijks uit 4 modules van 10 weken. In totaal doorloop je in deze opleiding dus 10 modules. Afhankelijk van de branche waar je werkt of je persoonlijke interesse kan je je eigen opleiding samenstellen.

Onderdeel van de diplomaroute zijn ook de generieke vakken als Nederlands, Engels en Rekenen. Aangezien deze opleiding volgens landelijke mbo-richtlijnen wordt aangeboden, betaalt het ministerie van onderwijs het grootste deel van de opleiding. Hierdoor liggen de opleidingskosten relatief laag.
 

School en werk

Een groot deel van de modules in deze opleiding is vormgegeven rond het model van werkplekleren met leertechnologie. Werkplekleren is een vorm van informeel leren: niet alleen leren met behulp van docenten en boeken, maar vooral uit de ervaring op de werkvloer.

Je leert dus vooral op de werkvloer en je hoeft slechts om de week een lesdag op locatie van Deltion volgen. De andere weken wordt gewerkt aan projecten die gedurende het werk kunnen worden uitgevoerd. Begeleiding vindt plaats door de docent via een online leerplatform.

Voor werkgevers en werknemers in de regio Steenwijk bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding (allround) Operationele Techniek op de vrijdag overdag te volgen op locatie in Steenwijk via de Regionale Praktijk Academie, voor meer informatie zie: https://regionalepraktijkacademie.nl

Kosten

  • Cursusgeld (vanaf 18 jaar) €715,- per jaar en schoolkosten
  • Leermiddelen en practica (voor de hele opleiding) ongeveer €485,-
  • Aanschaf laptop

Keuzedelen

Naast 4 vaste modules; Veiligheid en Techniek, Procestechniek Basis en Procestechniek Gevorderd en Procestechniek Onderhouden is het overige deel van de opleiding samen te stellen uit modules, waarmee je accenten kan leggen op modules die bijvoorbeeld relevant zijn voor de voedingsmiddelen- of kunststofverwerkende industrie.

Kijk hier voor het overzicht van alle modules.

Past deze opleiding bij jou?

Je denkt oplossingsgericht
Je kan logisch denken
Je kan goed samenwerken
Je werkt nauwkeurig

Dit wordt jouw vakkenpakket

Procesbeheersing
Procestechniek
Besturingstechniek
Energietechniek
Onderhoud

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

  • Je hebt al een van deze diploma’s: vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
  • Je bezit een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3.
  • Bij doorstroom vanuit vmbo Zorg en Welzijn, Economie of Landbouw naar mbo techniek is één van de examenvakken wiskunde of natuur- en scheikunde 1 vereist.
  • Als je begint met de BBL-opleiding heb je een baan (betaald of onbetaald) bij een erkend bedrijf. Lukt dit niet binnen vier maanden nadat je bent gestart met de opleiding? Dan moet je helaas stoppen of een andere opleiding volgen.

Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.

Modulair onderwijs

Modulair mbo-onderwijs laat je als student zelf kiezen welke onderdelen je volgt, afgestemd op jouw interesses en toekomstplannen. Dit systeem is flexibel: je kunt je zo beter specialiseren en aansluiten bij wat de arbeidsmarkt van je vraagt. Hierdoor kun je als student vaardigheden leren die relevant zijn voor je loopbaan en latere werk.

Deze opleiding biedt de volgende losse modules aan:

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Nog eens nalezen?

Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!

Download de digifolder