Zwolle,
29
mei
2017
|
11:53
Europe/Amsterdam

Studenten Autotechniek en Engineering doen mee aan Shell Eco-marathon in London

Samenvatting

Zeventien studenten van de mbo-opleidingen Technicus Engineering en Technisch Specialist Personenauto’s deden dit weekend mee aan de Shell Eco-marathon in London. En wat was het een avontuur! Gelukkig was het niet voor één keer. Eind juni verschijnen ze namelijk aan de start van de Shell Eco-marathon in Le Mans.

Shell Eco-marathon
De Shell Eco-marathon is een wereldwijde studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De deelnemende teams hebben een voertuig ontworpen en gemaakt dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Aan de Shell Eco-marathon in London deden veertien Nederlandse teams mee, waaronder het Detlion Eco Team. Het team heeft het goed gedaan en is elfde geworden in de categorie ICE.

Deltion Eco Team
De studenten hebben twee auto’s ontworpen en gemaakt. In London deden ze mee met een auto op benzine en in Le mans op diesel. Bij het ontwerpen en maken van de auto’s hebben ze intensief samengewerkt met studenten van Hogeschool Windesheim. Stefan de Koning, leraar Engineering en Werkvoorbereiden: “Door de samenwerking hebben de studenten hun horizon verbreed en kennis en gebruik gemaakt van elkaars expertise.”

De Shell Eco-marathon in Le Mans vindt plaats van 23 t/m 25 juni. Volg het team via www.facebook.com/Deltion-Eco-Team

Green Team Twente wint 'Koningsklasse' Shell Eco-marathon in London met waterstofautoopens in new window
Green Team Twente heeft de Koningsklasse van de Shell Eco-marathon in London gewonnen.
29
mei
2017
m.rtvoost.nl