Zwolle,
24
mei
2019
|
12:30
Europe/Amsterdam

Deltion Autosport: nieuw team én nieuwe bestickering rally auto’s

Samenvatting

Tijdens de 55e editie van de ELE Rally op 24 en 25 mei, zal het rallyteam van Deltion Autosport de bezoekers én tegenstanders verrassen! Er rijden namelijk nu twee teams en de rally auto’s zien er ook als nieuw uit!

 

Naast het vertrouwde team, wat bestaat uit Gerard Tjink en Tim Rietveld. Wordt het rallyteam vanaf nu versterkt door een nieuw team. Kirsten Rothman en Maurice Kuijstermans gaan racen in de Nissan 350Z. Tjink en Rietveld blijven rijden in de Mitsubishi Lancer Evo.

‘Het leek ons een mooi moment om deze ontwikkelingen samen te voegen’, licht Arjan Prikken toe, leraar International Motorsport Studies.
‘Dit weekend rijden we de eerste rally met beide teams. Daarom vonden we dit ook een perfect moment om de rallyauto’s een nieuwe look te geven’. Zowel de Nissan als de Evo hebben nu de herkenbare Deltion kleuren. De sponsoren met hart voor de autowereld hebben ook een mooie plek gekregen.

Volg het team van Deltion Autosport via Facebook >

Ook helpen er tijdens deze race vier studenten mee bij Hans Weijs Motorsport. Deze studenten gaan helpen de VW Polo R5 service te geven. Tijdens deze Rally rijden Gerard Tjink en Tim Rietveld in deze R5. De R5 is een groot favoriet in het veld en voor het eerst in Nederland!

 

  

 

 

 

 

 

 

Deltion Autosport
Studenten die voor de opleiding International Motorsport Studies kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Om ze goed voor te bereiden op hun werkzaamheden krijgen ze naast hun normale lessen extra theorie- en praktijklessen aangeboden, maar ook studiereizen, trainingen en excursies gericht op de motorsport. Het is een zeer uitgebreid programma van achttien modules techniek en daarnaast lessen in o.a. logistiek, wedstrijdorganisatie en sponsorwerving. Een deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. Aan het eind van hun opleiding ontvangen studenten twee diploma’s: het mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende diploma Pearson BTEC Level 3 Extended Diploma in Vehicle Technology Motorsports.