background

Design, Media & ICT

Podiumtechniek & Audiovisuele Productie

Podium- en evenemententechniek en audiovisueel werk bevinden zich in een sector op het gebied van theater, congressen en media-events.

De podiumtechnicus verricht, onder begeleiding, alle voorkomende logistieke, technische en ondersteunende werkzaamheden, die van belang zijn bij de voorbereiding, opbouw en afbouw van een voorstelling en/of evenement. Denk daarbij aan podia, decors, technische apparatuur en het installeren daarvan. Kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van elektrotechniek, licht- en geluidapparatuur en bouw en constructieleer zijn belangrijk. Je hebt een grote affiniteit met muziek en theater.

Kenmerkend voor de werkzaamheden van een audiovisueel medewerker is de grote kennis van techniek en het samenspel met de disciplines beeld, geluid en/of licht. Daarbij wordt er een zekere mate van creativiteit van deze beroepsbeoefenaar gevraagd. Gediplomeerden gaan werken voor producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, particulieren/consumenten, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Allround medewerker AV-productiebol - niveau 3
Podium- en Evenemententechnicusbol - niveau 3
movie

ram,Student

‘Samen met een groepje studiegenoten film en monteer ik de examenopdracht van een artiest. We zorgen dus samen voor het technische deel. In het derde jaar ga ik stage lopen.’