Landmark #OPGEZWOLLE als ode aan de vrijheid

02 mei 2022 08:53 Nieuws
Onlangs heeft het landmark #OPGEZWOLLE een vaste plek gekregen op de Deltioncampus. Hier hebben Deltionstudenten van de opleidingen Sign, Fotografie en Artiest het landmark voorzien van een nieuw uiterlijk, om een ode te brengen aan de vrijheid. De nieuw aangebrachte signing bestaat uit dansers die symbool staan voor vrijheid. Daarnaast kan er via aanwezige QR-codes geluisterd worden naar spoken words, gemaakt door studenten Artiest. Hierin delen zij wat vrijheid voor hen betekent.

Stilstaan bij vrijheid
Het thema vrijheid en oorlog is actueler dan ooit. Met het einde van de Covid-maatregelen kunnen we ons weer vrijer bewegen en dansen in vrijheid. Op 5 mei staan we stil bij het verleden en vieren we onze vrijheid. Maar tegelijkertijd heeft vrijheid met de oorlog in Oekraïne een zwaardere lading gekregen. Het ontwerp van de dansers symboliseert de vrijheid waarin we leven, maar heeft daarnaast, in lijn met de actualiteit, ook veel donkere tinten.

Leermiddel studenten Sign
De ontwikkeling van onze studenten staat bij Deltion centraal. We dagen studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Zowel persoonlijk, als in hun vakmanschap. Dit landmark is daarom allereerst een uitdagend leermiddel voor de studenten Sign van het Deltion College.

Studenten van de opleidingen Medewerker Sign, Allround Signmaker en Signspecialist gaan het landmark een aantal keren per jaar voorzien van een nieuwe beplakking. De omvang en vormgeving van de letters maken het landmark tot een zeer uitdagende en leerzame praktijkervaring.

Ode aan de vrijheid
Het Deltion College is trots op de ontwikkeling en samenwerking in de Regio Zwolle en de stad Zwolle in het bijzonder. Het landmark van 14 meter lang en 1,5 meter hoog verwijst naar de enorme kracht die Zwolle en de Zwollenaren kenmerkt en naar de grote groei die de stad en de regio doormaken. Trots op de groei die we samen hebben gerealiseerd en de waardevolle voedingsbodem die we onze studenten daarmee bieden. Economisch, cultureel, logistiek, toeristisch, om te wonen, te werken, te blijven leren en… te genieten.

Bij Deltion mag iedereen meedoen, we sluiten niemand uit. We zijn allemaal verschillend en daarmee uniek. Het verschil maken we echter sámen. Met alle studenten, medewerkers en alle organisaties waar we mee werken. Onze verschillen maken gezamenlijk Deltion.

Daarbij is het landmark een ode aan de vrijheid, een belangrijk goed om samen te leven en persoonlijk te ontwikkelen. Koester en waardeer de vrijheid, geniet van het leven en blijf verbinden met elkaar.

Samen maken we de stad, samen maken we de toekomst!

Vragen over het landmark #OPGEZWOLLE? Mail dan naar praktijkloket@deltion.nl.

Foto's eindresultaat

Wat ons en onze studenten bezighoudt