Deltionstudenten 'In The Spotlight' tijdens PROTO Art & Design Expo

08 juni 2022 Nieuws

Binnenkort gaan we weer van start! De vijfde editie van PROTO Art & Design expo vindt plaats van 24 juni t/m 10 juli 2022 in de binnenstad van Zwolle en de Spoorzone bij het NS-station. Tijdens deze meerdaagse Art & Design expo laten getalenteerde mbo- en hbo-studenten én creatieve professionals zien wat de toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie voor de regio Zwolle en haar inwoners. Zo ook een aantal Deltionstudenten. Daarnaast vindt op 24 en 25 juni het PROTO Kennisfestival plaats in de Spoorzone Zwolle; een heus eigen kennisfestival met een inspirerend programma over ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en klimaatadaptatie en smart-sustainable living.

EXPOSITIES
In de binnenstad van Zwolle en in en rond de Spoorzone, vind je in verschillende etalages, glazen containers en op bijzondere locaties werk van eindexamenstudenten en creatief professionals. De exposities geven een inkijkje in de hoofden van de creatieve makers en hoe zij hun wereldbeeld hebben vertaald naar een fysieke uiting of hoe zij met hun ontwerpen en design oplossingen aandragen voor allerhande vraagstukken.

Namens Deltion staat tijdens deze expo het werk van meerdere studenten In The Spotlight. Studenten van de opleidingen Mediavormgeving, Fotografie, Audiovisueel, ICT, Artiest, Mode, Woninginrichting & Design en Meubel & Hout tonen hun werk in de binnenstad en de Spoorzone. Klaar voor de volgende stap in hun carrière tonen zij hoe creativiteit, innovatie en technisch vakmanschap op hun eigen unieke wijze samenkomt. Ga voor meer informatie naar www.protozwolle.nl!

​​​​​​​KENNISFESTIVAL
Op vrijdag 24 juni opent op het terrein bij Perron038 een festival area waar t/m maandag 4 juli creativiteit muziek, hapjes en drankjes en meer samenkomen. Op de 24e zelf vindt er het PROTO Kennisfestival plaats. Je kunt er als creatief professional luisteren naar lezingen over ICT/e-commerce, de maakindustrie, klimaatadaptatie en smart-sustainable living. Workshops volgen van bedrijven uit creatieve industrie en vooral veel nieuwe inspiratie opdoen. De programmering is te vinden op www.kennisfestival.protozwolle.nl.

OPEN DAG VOOR JONG EN OUD
Zaterdag 25 juni is jong en oud welkom op het festivalterrein in de Spoorzone. Natuurlijk met de exposities van PROTO Art & Design Expo, maar ook met rondleidingen bij bedrijven waar je anders niet gemakkelijk binnenkomt, demonstraties, workshops en een modeshow. En er is ook van alles te doen voor de kinderen, waaronder de kindervoorstelling ‘’Kinderspel’’ gespeeld door drie Deltionstudenten Acteur. De toegang is gratis. Kijk snel naar het programma op www.kennisfestival.protozwolle.nl.

Wat ons en onze studenten bezighoudt