Het Scratchvirus verspreidt zich! Programmeren met Scratch op 26 oktober

01 oktober 2021 12:52 Nieuws
Honderden leerlingen uit groep 7 en 8 leren spelenderwijs werken met programmeren en computational thinking. Dat doen ze tijdens Programmeren met Scratch, op 26 oktober. Daarmee zetten zij de eerste stappen naar hun toekomst in de techniek. Dit jaar is het evenement fors gegroeid, dankzij de inzet van innovatieve online lesmethoden. Die zijn ontwikkeld tijdens de corona-periode.

Programmeren met Scratch vindt dinsdag 26 oktober plaats van 9:00 tot 11:00 uur. Het wordt live online uitgezonden vanuit het Deltion College. Thema voor deze vijfde editie is bacteriën en virussen. En het ‘Scratchvirus’ verspreidt zich! Want naast de acht deelnemende basisscholen uit Zwolle, doen dit jaar ook SterkTechniekOnderwijs-scholen mee uit Hardenberg en Deventer.

De leerlingen maken hun opdrachten in hun eigen klas op school, tijdens de uitzending. Vanwege corona kon het evenement vorig jaar niet meer op het Deltion College zelf gehouden worden, maar alleen op de deelnemende scholen. Dat bleek een gouden kans. Dankzij een hybride oplossing kunnen nu méér scholen en leerlingen deelnemen. Het evenement is een initiatief van VodafoneZiggo, Hogeschool Windesheim, Stadkamer Zwolle en het Deltion College.

Wat ons en onze studenten bezighoudt