Twents Fonds voor Vakmanschap

Voor: werknemers, zzp’ers en werkzoekenden
Verstrekker: Twents Fonds voor Vakmanschap Twente
Bedrag: 50% van de scholingskosten, met een maximale bijdrage van € 2.500,-
Doel: stimuleren van het ontwikkelen van talent en vakmanschap
Aanvragen via: IKBINDR

Wil jij je binnen jouw vakgebied verder ontwikkelen? Of wil je veranderen van baan? Dan is een scholingcheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap misschien wat voor jou. Deze subsidie is er voor Twentse werkenden, zzp’ers en werkzoekenden die zich willen om- of bijscholen in een richting waarmee de positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt.

Zo werkt het
Inwoners uit Twente kunnen zich via IKBINDR aanmelden voor een persoonlijk loopbaangesprek en een scholingscheque aanvragen van maximaal € 2.500,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een opleiding, training of cursus. Hoe hoog het bedrag precies is, hangt af van de kosten van de opleiding. De cheque dekt 50% van de kosten. Jouw werkgever, uitkeringsinstantie of jijzelf betaalt de andere helft.

Je krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Zij voeren een loopbaangesprek met je, waarin ze advies geven en jouw aanmelding beoordelen. Ook denken ze met je mee hoe jij jouw financiële bijdrage kunt realiseren.


De voorwaarden
  • Je woont in Twente.
  • De gekozen opleiding versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt.
  • Je kunt op elk niveau een opleiding volgen, tenzij je een diploma hebt behaald op het hbo of aan de universiteit. In dat geval mag je maximaal een opleiding volgen op mbo-niveau 4.
  • De opleider is een erkende onderwijsinstelling.
  • De helft van de kosten van de opleiding wordt betaald door jouw werkgever, uitkeringsinstantie of door jouzelf.

Voorbeeld
Stel: je werkt al jaren in de handel. Daar heb je telkens deadlines om commerciële doelstellingen te halen. Je vraagt je af of dit werk je nog wel gelukkig maakt. Misschien verdien je goed, maar ben je er eigenlijk niet meer zo blij mee. Tijdens de weekenden ben je actief als coach bij een voetbalclub. Dat vind je altijd heel leuk om te doen. Je merkt dat het je gelukkig maakt.

Je hebt het idee dat een beroep waarin je meer met mensen omgaat, misschien beter bij je past. Werken in de zorg zou wel iets voor je kunnen zijn. Je meldt je daarom aan via IKBINDR. Tijdens het loopbaangesprek met de loopbaanconsulent vertel je over jouw twijfels over jouw huidige werk. En over jouw wensen voor de toekomst. Jullie komen samen tot de conclusie dat het beroep van zorgmedewerker beter bij jou lijkt te passen in deze fase van jouw leven.

Samen met je loopbaancoach zoek je de juiste opleiding uit. De loopbaancoach vraagt voor jou de subsidie aan van maximaal € 2.500,- bij het Twents Fonds voor Vakmanschap. Zodra de subsidie is toegekend, begin jij met jouw opleiding en neem jij de regie over jouw eigen toekomst.