Twents Fonds voor Vakmanschap

Voor: werknemers, zzp’ers en werkzoekenden
Verstrekker: Ontwikkelfonds Twente
Bedrag: minimaal € 250,- maximaal € 2.500,-
Doel: stimuleren van her-, bij- en omscholing in het mbo
Aanvragen via: www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl
of www.ikbindr.nl/contact

Wil jij je binnen je vakgebied verder ontwikkelen? Of wil je veranderen van beroep? Dan is een scholing-cheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap misschien wat voor jou. Deze subsidie is er voor Twentse werkenden, zzp’ers en werkzoekenden die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting op het mbo.

Zo werkt het
Wil je als Twentenaar een mbo-opleiding gaan volgen? En heb je interesse in een bijdrage in de kosten? Vraag een loopbaangesprek aan via de website van het fonds. Je krijgt dan een gesprek met een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Die beoordeelt je aanmelding, en helpt je op weg met het kiezen van je opleiding.
Voor die opleiding krijg je een persoonlijke cheque van maximaal € 2.500,-. Die gebruik je voor je scholing. Hoe hoog het bedrag precies is, hangt af van de kosten van je opleiding. De cheque dekt 50% van je kosten. Jouw werkgever, je uitkeringsinstantie of jijzelf betaalt de andere helft.

De voorwaarden
  • Je woont in Twente.
  • Je gekozen opleiding versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt.
  • Je hoogste opleidingsniveau is nu maximaal een mbo-4 diploma.
  • Je gewenste opleiding is maximaal op mbo niveau 4.
  • De opleider is een erkende onderwijsinstelling.
  • 50% van de kosten van je opleiding wordt betaald door je werkgever, uitkeringsinstantie, een O&O fonds of door jouzelf.

Voorbeeld
Stel: je werkt al jaren in de handel. Daar heb je telkens deadlines om commerciële doelstellingen te halen. Je vraagt je af of dit werk je nog wel gelukkig maakt. Misschien verdien je goed, maar ben je er eigenlijk niet meer zo blij mee. Tijdens de weekenden zet je je in als coach bij een voetbalclub. Dat vind je altijd heel leuk om te doen. Je merkt dat het je gelukkig maakt.
Je hebt het idee dat een beroep waarin je meer met mensen omgaat, misschien beter bij je past. Maar welk beroep is dat dan? Dat ontdek je door je aan te melden bij het Twents Fonds voor Vakmanschap. Tijdens de kennismaking met de loopbaancoach vertel je over je twijfels in je huidige werk. En over je wensen voor de toekomst. In de volgende sessies laat de loopbaancoach jou tests doen en bespreekt de uitkomsten met je. Het beroep van zorgmedewerker lijkt beter bij je te passen in deze fase van jouw leven.
Samen met je loopbaancoach zoek je de juiste opleiding uit en meld je je aan. De loopbaancoach vraagt voor jou de subsidie aan bij het Twents Fonds voor Vakmanschap. Zodra de subsidie is toegekend, begin jij met jouw opleiding en neem jij de regie over jouw eigen toekomst.