Upgrade Jezelf

Voor: werkgevers in de regio Zwolle
Verstrekker: Ontwikkelfonds Regio Zwolle
Bedrag: minimaal € 250, maximaal € 2.500
Doel: investeren in de ontwikkeling van je (toekomstige) werknemers
Aanvraagtermijn: tot 1 januari 2024

De regio Zwolle is één van de snelst groeiende van Nederland. Dat levert spanningen op, op de arbeidsmarkt. Met Upgrade Jezelf stimuleert het Ontwikkelfonds Regio Zwolle de kennis en kunde van (potentiële) werknemers in de regio. Hun persoonlijke groei is een belangrijke voorwaarde voor verdere economische groei. Upgrade Jezelf is onderdeel van een brede aanpak waarin scholing en ontwikkeling, intensieve begeleiding en inspiratie samengaan. Daarmee wil het Ontwikkelfonds zorgen dat werknemers en mensen die nu nog aan de kant staan of een opleiding volgen, hun talenten benutten en met meer plezier langer aan het werk blijven.

Subsidiemogelijkheden
Upgrade Jezelf is er voor mkb’ers, werkgevers en zzp’ers in de regio Zwolle. Speciaal voor als je samen met anderen extra wilt investeren in de skills en know-how van (toekomstige) werknemers. Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle biedt cofinanciering van 50% tot een maximale scholingsvoucher van € 2.500. Met die voucher kun je de om-, her- en bijscholing van je werknemers (deels) bekostigen. Je kunt de voucher ook inzetten voor werkzoekenden of voor om- en/of herscholing van
werkenden uit zogenaamde transitie- of uitstroomsectoren (intersectorale mobiliteit). De doorlooptijd is 18 maanden.

Voorwaarden
  • Je bent als werkgever gevestigd in de regio Zwolle. Dat toon je aan met een KvK-inschrijving die niet ouder is dan 4 weken.
  • Voor de gewenste scholing is onvoldoende financiering voorhanden uit andere fondsen
    of regelingen.
  • De opleider is een erkende instelling: particulier, of uit het vavo-register mbo-opleidingen, of uit het register opleidingen hoger onderwijs.
  • Je dient de aanvraag voor de start van de scholing in.
  • Je doet de aanvraag voor één of meerdere mensen die zich willen om-, her- of bijscholen. Die scholing is vakinhoudelijk en gericht op de versterking van de positie op hun arbeidsmarkt in een beroep of sector/branche waarin zij (gaan) werken.
  • De startdatum van de opleiding ligt binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie.

Aanvragen
Vraag de subsidie aan via het aanvraagformulier van Upgrade Jezelf.

Voorbeeld
Stel: je bent eigenaar van een installatiebedrijf. Er is veel vraag naar zonne-energiesystemen en warmtepompen. Je wilt méér werknemers van jouw bedrijf inzetten op de installatie daarvan. Maar een deel van je werknemers heeft te weinig kennis van die systemen. Je neemt contact op met een accountmanager van het Deltion College die meer weet over opleidingen in de installatiebranche. In gesprek met die accountmanager stel je een opleidingstraject samen. Zodra de kosten berekend zijn, vraag je samen met de accountmanager de subsidie Upgrade Jezelf aan.
Op basis van de kosten van de opleiding bepaalt Upgrade Jezelf welk deel hiervan je als subsidie kunt aanvragen. Zodra de financiële zaken zijn afgerond, beginnen je werknemers binnen zes maanden aan hun opleiding. Als ze die halen, hebben zij de kennis van zaken om jouw bedrijf verder te helpen. Jij hebt een grotere ploeg professionals in je team, die je kunt inzetten voor de installatie van de populaire systemen.

Vraag vrijblijvend advies aan!

Contact Deltion Business