Ontwikkelings- stimulerings- regeling (OSR) WIJ-Techniek

Voor: werkgevers in de installatiebranche
Verstrekker: Wij Techniek
Bedrag: basisbedrag € 800,- per bedrijf, plus € 80,- per werknemer
Doel: werknemers stimuleren cursussen, opleidingen en trainingen te volgen
Aanvraagperiode: onbepaald

Als werkgever in de installatiebranche wil je dat je werknemers hun (technische) kennis en vaardigheden up-to-date houden. Bijvoorbeeld met cursussen, trainingen en opleidingen. Wij Techniek ondersteunt je daarbij financieel, als je bedrijf is aangesloten bij Wij Techniek.

Voorwaarden
Je moet voor de OSR-tegemoetkoming voldoen aan de volgende voorwaarden:
  1. je bedrijf is aangesloten bij Wij Techniek;
  2. je hebt de medewerker(s) om wie het gaat in loondienst;
  3. de keuze voor de scholing is samen gemaakt door werkgever en medewerker(s);
  4. de scholing is al betaald;
  5. de tegemoetkoming geldt alleen voor werkelijk gemaakte kosten (exclusief btw).

Aanvragen
Je krijgt als werkgever een tegemoetkoming in de scholingskosten na het betalen van de volledige factuur voor de kosten van een scholingsactiviteit. Je kunt de declaratie tot uiterlijk 1 maart van het jaar na de gevolgde scholing indienen. Aanvragen doe je via het portaal van Wij Techniek. Of lees hier eerst nog wat extra informatie op de website van wij-techniek.nl

Voorbeeld
Als werkgever in de installatiebranche weet je als geen ander hoe snel de technieken veranderen waarmee je werknemers dagelijks werken. Om bij te blijven in de snel veranderende markt, begrijp je dat scholing van je werknemers van levensbelang is.

Je hebt met een werknemer of meerdere werknemers een scholingsplan opgesteld. Je belt of mailt de accountmanager techniek van het Deltion College, om je scholingsbehoefte door te nemen. De mogelijkheden die je in dit gesprek krijgt, neem je in een gesprek met je werknemer(s) door. Daarna koop je de scholing in en start je werknemer met de opleiding of cursus. Na het betalen van de factuur declareer je die bij Wij Techniek via de website. Wij Techniek vergoedt (een deel van) de kosten van de opleiding.
Voor de kosten van het opleidingstraject kun je jouw werknemer trouwens ook vragen om een scholingsbudget aan te vragen, via het STAP-budget. De combinatie van STAP en de OSR maken veel opleidingen zo goed als gratis voor je personeel.

Vraag vrijblijvend advies aan!

Contact Deltion Business