Bouw en infra vakkrachten

Voor: zij-instromers in de bouw & infra
Bedrag: minimaal € 500,- en maximaal € 5.000,-
Aanvragen: info@bouweninfravakkrachten.nl
Verstrekker: Bouw & Infra

De sector bouw & infra zit te springen om mensen. Om aanpakkers die zorgen voor voldoende woningen, wegen en tunnels, voor onderhoud en verduurzaming van woningen en openbare gebouwen. Dat biedt grote kansen voor zij-instromers. Daarom geeft Bouw & Infra zoveel mogelijk mensen de kans over te stappen naar deze sector. Dat doet Bouw & Infra onder andere met begeleiding en loopbaanadvies voor je overstap. En met geld om je omscholing (deels) te betalen.

Zo werkt het
Er zijn drie verschillende mogelijkheden. Ze staan hieronder. Je kunt voor maximaal twee mogelijkheden een voucher aanvragen via info@bouweninfravakkrachten.nl, en dat hoeft niet in één aanvraag.
  1. Persoonlijke oriëntatiebegeleiding - Deze begeleiding helpt je aan de juiste opleiding voor het werk dat jij wilt gaan doen in de bouw & infra. Dit is vooral bedoeld voor mensen die al precies weten wat ze willen en waar ze dat willen.
  2. Ontwikkeladvies op maat - Als je nog niet precies weet wat je wilt, kun je een ontwikkeladvies op maat krijgen voor de bouw & infra. Dat doe je in gesprekken met een loopbaancoach. Deze coach helpt je met vragen over wat je kunt, en wat bij je past. Daarnaast kan je coach uitzoeken welk soort werk geschikt is voor jou. Dit traject is gratis dankzij de subsidie.
  3. Tegemoetkoming in scholingskosten - Je kunt je hele scholingskosten vergoed krijgen, of een deel ervan:
    - Voor een volledige opleiding in de bouw & infra: maximaal € 5.000,-
    - Voor een deelopleiding, cursus of training in de bouw & infra: 30% van de kosten, met een minimum van € 1.500,- en een maximum van € 2.500,-
    - Voor een training of cursus gericht op persoonlijke ontwikkeling of oriëntatie op werk in de Bouw & Infra, met minimaal € 500,- kosten: maximaal € 500,-

Voorwaarden
Deze regeling geldt voor de kansberoepen in de bouw & infra. Denk hierbij aan functies zoals: Vakman GWW, Timmerman, Stratenmaker, Metselaar, Voeger/Gevelbehandelaar, Lijmer, Tegelzetter, Prefab monteur, Machinist wegenbouw, Monteur mobiele werktuigen, (Assistent) Uitvoerder bouw/infra, Middenkaderfunctionaris bouw/infra, Werkvoorbereider bouw/infra, BIM-modelleur of Calculator. De volledige voorwaarden kun je opvragen via info@bouweninfravakkrachten.nl.

Voorbeeld
In een houtwerkplaats zie jij jezelf wel werken, ook al werk je nu in een totaal andere branche. Je vraagt je af of werk als timmerman iets voor jou is. Heb je er de juiste houding voor? En kun je het niveau aan? Je vraagt via de regeling Bouweninfravakkrachten een ontwikkeladvies op maat aan. Een loopbaancoach helpt je om antwoorden te vinden op je vragen. Zo weet je of het beroep echt bij je past. Uit het advies blijkt dat de opleiding én het werk echt iets voor jou zijn. Je loopbaancoach helpt je vervolgens met het aanvragen en financieren van een opleiding bij Bouweninfravakkrachten.
Je volgt een volledige opleiding. Daarom krijg je een tegemoetkoming in je studiekosten van € 5.000,- via Bouw&Infra. Daarmee heb je dus twee overstapmogelijkheden uit de subsidieregeling gebruikt: het persoonlijke advies op maat, en de tegemoetkoming in je scholingskosten. Na je opleiding kun je zó aan de slag in de bouw & infra.

Vraag vrijblijvend advies aan!

We helpen je graag verder!