background

Mobiliteit & Logistiek

Transport & Logistiek

In de sector logistiek en vervoer is het belangrijk om tegen zo min mogelijk kosten de producten van de producent naar de consument te vervoeren. Als je werkt in deze sector, moet je weten hoe je goederen het beste kunt vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke stoffen of aan dieren. Of dit vervoer nu gaat over de weg, door de lucht of over het water, de logisticus heeft ermee te maken. In transport- en distributiebedrijven draait alles om efficiency en teamwork. Planners, chauffeurs en medewerkers die zich met de op- en overslag van goederen bezig houden, werken nauw samen. Zij zijn van elkaar afhankelijk: een chauffeur kan niet wegrijden als de route nog niet bekend is of als de vrachtwagen nog niet geladen is. Alle medewerkers van een transport of distributiebedrijf dragen bij tot een goed verloop van een transport en zijn belangrijke schakels in de keten. Het vervoer van vracht en passagiers moet doelmatig gepland worden. Al het werk moet zo goed, zo snel en zo efficiënt mogelijk gebeuren.

De opleidingen Transport & Logistiek van Deltion maken gebruik van een praktijklokaal waar veel geoefend wordt met bijvoorbeeld opslagmethoden, pakkingproblematiek, planning en productkennis. Daarnaast beschikt Deltion over een simulatorcentrum, waar je in een virtuele omgeving kan oefenen voor je B- en/of C-rijbewijs.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Logistiek Medewerker bol, bbl-niveau 2
Logistiek Teamleiderbol, bbl-niveau 3
Logistiek Supervisorbbl-niveau 4
Chauffeur Wegvervoerbbl-niveau 2
Parts-/baliemedewerkerbol, bbl-niveau 2
Planner Wegtransportbbl niveau 3
Manager Transport & Logistiekbol-niveau 4
movie

Leon,Student

‘Mijn rijbewijs heb ik binnen een maand na mijn 18e verjaardag gehaald. Via school was dat goed geregeld. Er is veel vraag naar chauffeurs. Dus ik verwacht dat ik snel een baan heb als ik klaar ben met mijn opleiding.’