background

Economie & Ondernemen

Internationale Handel & Commercie

Medewerkers in de internationale handel moeten kunnen functioneren in een omgeving waar de nadruk ligt op het behalen van commerciële doelen, omzet en het trekken, binden en boeien van klanten. Sociale en communicatieve vaardigheden, commerciële drive, creativiteit, klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, marktgerichtheid en voorliefde voor ondernemerschap zijn essentieel. Je kunt aan de slag in zowel het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf bij een commerciële, zakelijke dienstverlenende of producerende organisatie.

De assistent-manager internationale handel beweegt zich hierbij vooral op de internationale markt en richt zich met zijn voorstellen met name op het exportplan en -beleid. Dit vraagt oa. om kennis van internationale wet- en regelgeving en, naast Engels, beheersing van (minimaal) een tweede vreemde taal.

De vestigingsmanager groothandel richt zijn voorstellen met name op zijn eigen vestiging/vestigingsplan en verkoopgebied. Voor het werk zijn specialistische kennis en vaardigheden met betrekking tot (markt)onderzoek, branches, commercie en sales noodzakelijk.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De opleidingLeerweg / Niveau
Commercieel Medewerkerbol, bbl - niveau 3
E-commercemanagerbbl, bol - niveau 4
Vestigingsmanager Groothandelbol / bbl - niveau 4
Assistent Manager Internationale Handelbol - niveau 4