Team Deltion zet mooie prestatie neer in finale SMARTCirculair

21 juni 2022 12:59 Nieuws

In een zeer enthousiaste zaal op de TechCampus in Amersfoort werd 15 juni de finale van SMARTCirculair gehouden. Vijftien studententeams uit heel Nederland lieten zien waar de circulaire bouw en gebiedsontwerpen naar toe gaan. Vier studenten van de opleiding Bouw bol niveau 4 deden namens Deltion mee. Homayoun, Kevin, Sjoerd en Jort mochten voor opdrachtgever Lagemaat B.V. een circulair werk- en kenniscentrum met materialenhal, oftewel een Refurbisdhed Hub, ontwerpen.

Tijdens SMARTCirculair lossen teams met lef en veel innovatiekracht actuele problemen op. Denk aan de woningnood, het verduurzamen van monumenten en industriehallen die een herbestemming krijgen, de grondstoffen uitdaging die steeds meer zichtbaar wordt. Maar ook de sociale innovatie waarin iedereen mee kan doen.
 
De pitch teams werden tijdens de finale gesteund door hun medestudenten, docenten en managementteams, opdrachtgevers, het bedrijfsleven en overheden.

Het studententeam Bouwkunde van ROC Tilburg presenteerde het ontwerp van een appartementencomplex met zes woonlagen en vijf grondgebonden woningen in opdracht van TIWOS en won daarmee de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge overtuigend. Deltion viel niet in de prijzen maar de jury roemde in het juryrapport het geweldige ontwerp met zeer bruikbare elementen.

SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 15 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

Wat ons en onze studenten bezighoudt