Functie-eisen leraar

De functie van leraar is heel veelzijdig. De precieze invulling verschilt per werkplek. Maar er zijn natuurlijk ook overeenkomsten.

Algemene eisen leraar mbo

Aan het beroep van mbo-leraar worden wettelijke eisen gesteld (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Je dient te beschikken over:

  • een afgeronde hbo-lerarenopleiding, óf
  • (minimaal) een afgeronde hbo-opleiding (binnen twee jaar dien je te beschikken over een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift), óf
  • minimaal drie jaren ervaring in de praktijk van het beroep waarop het onderwijs is gericht waarin jij werkzaam wilt zijn. Daarbij dien je te beschikken over een hbo-werk- en denkniveau; een assessment moet dit aantonen. Binnen twee jaar na de start van je werkzaamheden bij Deltion dien je te beschikken over een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift voor het mbo.

Specifieke functiekenmerken leraar Deltion Zwolle

Naast de algemene functie-eisen kent iedere functie ook specifieke eisen en kenmerken. Die staan bij iedere vacature beschreven.

Opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift Leraren

Voldoe je aan bovenstaande eisen en ben je als leraar aangenomen voor minimaal 0,4 fte, maar heb je nog geen lesbevoegdheid? Dan kun je op kosten van Deltion een interne opleiding volgen om een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift voor het mbo te behalen. Klik hier voor informatie over deze opleiding.

Teachers Tech College: speciaal voor technische zij-instromers

Heb je een technische achtergrond? Dan kun je onderwijsbevoegdheid aan het Teachers Tech College behalen: dit College gaat uit van een hechte verbinding tussen de lerarenopleiding, het technische werkveld en het technisch beroepsonderwijs. Meer informatie tref je hier aan.