Stefan

Een lange carrière als timmerman zag Stefan Wevers niet zitten. Het kwam dus goed uit dat hij bij Boerhof Projectinrichters de kans kreeg om zich om te scholen tot allround stoffeerder. Zou hij hierin wél de uitdaging vinden die hij zocht?

“Met een blije bakkes naar huis”


Als kind wilde Stefan automonteur worden, net als zijn vader. “Maar aan de auto’s van tegenwoordig is steeds minder te sleutelen. Daarom koos ik voor een andere opleiding. Het werd timmerman”, vertelt Stefan over zijn loopbaankeuzes. “Op een gegeven moment – ik werkte toen twee jaar in een timmerfabriek – begon ik het werk wat saai te vinden. Ook nam de vraag naar personeel in de bouw af. Dus ik vroeg aan het uitzendbureau: hebben jullie niet iets anders voor me?”Mooie aanvulling
“Ik sta overal voor open en kon bij Boerhof Projectinrichters aan de slag. Dit bedrijf wil met vakmensen werken. Ik moest er daarom meteen ook de opleiding tot stof-feerder bij doen.” De keus viel op Deltion, voor Stefan de dichtstbijzijnde aanbieder. Na niveau 2 volgde hij de opleiding op niveau 3. “Toen ik begon, had ik geen enkele kennis van dit vak. Door de combinatie van werken en school heb ik veel geleerd. Bij Boerhof werken we veel met nieuwe producten. Technie-ken krijg je het beste onder de knie in de praktijk. De theorie en de aandacht voor basisvaardigheden bij Deltion vormden een mooie aanvulling.”

“Met deze opleiding heb ik sowieso een mooie basis”


Uitdaging
Wat hij het leukst vindt aan het stoffeer-dersvak? “Als de klant vindt dat het er netjes uitziet, ga ik met een blije bakkes naar huis.” Saai zal Stefans werk niet snel worden, want het vak kent veel uitdaging: “Ik hou van moeilijke opdrachten, bijvoor-beeld een tapijt met inzetjes. Of een ruwe vloer goed vlak krijgen en daar dan een mooie vloerbedekking op leggen.”

Gastles
Sinds kort mag Stefan zich gediplomeerd allround woningstoffeerder noemen. Heeft hij plannen voor nog meer scholing? “Mijn leermeester neemt een paar keer per jaar examens af bij Deltion. Misschien gaan we daar als leerjongens binnenkort samen met hem een gastles geven. Maar verder wil ik nu gewoon lekker werken.”