John

Wat kan ik doen om mijn klanten nog beter te begrijpen en unieke oplossingen te adviseren, vroeg technisch vertegenwoordiger John zich af. Hij besloot een cursus Industriële Robotica te volgen.

Sinds de zomer van 2019 werkt John bij Schunk. Dit bedrijf is een toonaangevend producent van grijpsystemen en klemtechnologie. “Denk aan de grijpers en wisselsystemen die je ziet aan robots”, verduidelijkt John. “Ik werk er als technisch vertegenwoordiger in de buitendienst automatisering. Met een breed scala aan op elkaar aansluitende producten help ik bedrijven in de maakindustrie aan automatiseringsoplossingen.”

Certificaat
John heeft een achtergrond in elektrotechniek, medische techniek én bedrijfskunde bij verschillende bedrijven. Ondanks die stevige basis zocht hij een aanvullende opleiding waarmee hij klanten nog beter van dienst zou kunnen zijn. Het werd de cursus Industriële Robotica bij Deltion. “Deze cursus van twee dagdelen per week is goed te combineren met mijn werk. En het bleek de eerste opleiding in Nederland te zijn waarbij je een certificaat Robotoperator krijgt.”


“De brede insteek van de cursus sluit goed aan bij mijn werk”

Slim
“De cursus is een slimme mix van theorie en praktijk. We hebben les van een vaste docent met een achtergrond in het bedrijfsleven en van gastdocenten. Ook als cursisten brengen we elk een eigen achtergrond mee. Zo zitten in mijn groep onder andere een wiskundedocent en technici met verschillende interessante functies bij maakbedrijven.” John vervolgt: “In de cursus komt naast theorie (veiligheid, dynamica, bussystemen, sensoren en productietechnieken) ook de praktijk aan de orde, met de moderne robots en tooling die Deltion recent heeft aangeschaft. De cursus sluit heel goed aan bij mijn werk.”

“Absoluut de moeite waard”

Verdieping
“Ik vind de cursus absoluut de moeite waard. Ik kan me nu beter inleven in klanten en kan hen beter adviseren, omdat ik beter begrijp waar ze tegenaanlopen bij het aanschaffen, installeren en programmeren van robots. De wereld van industriële automatisering en robotica is enorm uitdagend. Ik wil daarin mijn kennis blijven verdiepen, zodat we met Schunk een steeds betere partner worden voor onze klanten.”