Jenneke

Jenneke de Roode (32) was een van de eerste deelnemers aan het Voorschakeltraject Logistiek. De alleenstaande moeder was door de coronapandemie haar baan verloren. Op zoek naar toekomstperspectief maakte ze in twaalf weken tijd kennis met de logistiek. Inmiddels werkt ze als orderpicker bij Malanico in Nieuwleusen. “Het Voorschakeltraject Logistiek heeft mij een baan opgeleverd waar ik blij van word.”Toen het werk van Jenneke als beveiliger bij evenementen door de coronacrisis ophield, kwam ze thuis te zitten. “Ik woonde als alleenstaande moeder bij mijn ouders. Soms kon ik voor korte tijd ergens aan het werk, maar er waren ook dagen dat ik geen inkomsten had. Het viel niet altijd mee.”

Het was de moeder van Jenneke die in de krant las dat het Deltion College en Werkgeversservicepunt Regio Zwolle samen met het bedrijfsleven het Voorschakeltraject Logistiek hadden ontwikkeld. “Mijn moeder vroeg of het niet wat voor mij was. Ook het UWV wees mij op het voorschakeltraject. Ik heb er goed over nagedacht. Ik wilde graag een baan voor langere tijd, zodat ik goed voor mijn dochter kan zorgen. Dat is voor mij het belangrijkste. Van baantje naar baantje gaan, dat is niet fijn.”

Jenneke besloot om in maart 2021 aan het Voorschakeltraject Logistiek te beginnen. Twaalf weken lang ging ze iedere donderdag naar het Deltion College voor theorie- en praktijklessen. Onder andere het laden, lossen en opslaan van goederen kwam aan bod. Ook heeft ze een heftruck- en reachtruckcertificaat gehaald. Naast de lessen ging Jenneke twee dagen per week stagelopen bij Alpla in Zwolle. “Het is een leuk bedrijf, waar ik heel veel op de heftruck gereden heb. Van werken in de praktijk leer je het meest. Tenminste, ik”, lacht Jenneke.

Alle deelnemers die tegelijkertijd met Jenneke geslaagd zijn in juli 2021, zijn nu aan het werk in de logistieke sector. “Het Voorschakeltraject Logistiek heeft mij een baan opgeleverd waar ik blij van word. Ik werk sinds oktober 2021 als orderpicker bij Malanico. Als ik het voorschakeltraject niet had gevolgd, dan zat ik misschien nog thuis. Maar nu ik een papiertje heb, is dat voor een werkgever aantrekkelijker. Ik ben er trots op dat ik deze nieuwe weg ben ingeslagen en gun andere mensen in mijn situatie net zo’n mooie kans.”