STAP-budget

Voor: werknemers, ondernemers, werkzoekenden
Bedrag: maximaal € 1.000 per jaar
Aanvragen via: STAP-portaal
Aanvraagperiode: vanaf 1 maart 2022: 6 aanvraagperiodes per kalenderjaar
Opleidingen: kijk op het Deltion STAP-opleidingenoverzicht voor volwassenen
Verstrekker: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Je blijft je leven lang leren. Dat wordt steeds belangrijker. Want de wereld om je heen - en dus je werk ook - verandert doorlopend. Bijvoorbeeld door nieuwe technieken. Of door nieuwe inzichten uit het werkveld. Daarom kan iedere Nederlander met relatie tot de arbeidsmarkt (dus niet als je met pensioen bent, bijvoorbeeld) een scholingsbudget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen. Dit is het STAP-budget.

Vraag op tijd aan!
Ga jij een (deel)opleiding doen? Vraag dan zo snel mogelijk een STAP-budget aan. Dat kan zes keer per jaar: de aanvraagperiodes beginnen op elke 1e van een oneven maand. Per aanvraagperiode is er een beperkt budget. Wees dus snel, want OP = OP!

Aanvragen

Je werkt bijvoorbeeld in de logistiek. Een deel van je collega's komt uit het buitenland. Je wilt beter Engels leren spreken voor de teammeetings met hen. In het STAP-budget opleidingenoverzicht van Deltion heb je een cursus Engels Cambridge gevonden. Er is goed nieuws: met het STAP-budget krijg je dan tot € 1.000 van de overheid als bijdrage in je opleidingskosten. Omdat de opleiding minder kost dan dat bedrag, is je cursus gratis! Wel betaal je voor je examen nog een bedrag, omdat dit niet onder de STAP-voorwaarden valt.
Via de website van Deltion meld jij je aan voor de opleiding. Je geeft bij de betalingsopties aan dat je gebruik maakt van het STAP-budget. Deltion neemt contact met je op over de startdatum en geeft jouw aanmelding door bij het UWV (het UWV beheert het STAP-portaal). Daarna geef je zelf ook aan bij het UWV dat je graag gebruik wilt maken van jouw persoonlijke STAP-budget.
Deltion en het UWV regelen alle betalingen voor je cursus onderling, omdat het cursusbedrag lager is dan het maximale STAP-budget. Jij hoeft dus alleen maar de cursus te volgen. Het examen betaal je wel zelf.

Meer informatie? Vraag vrijblijvend advies aan!

Veelgestelde vragen