STAP-budget

Voor: werknemers, ondernemers, werkzoekenden
Bedrag: maximaal € 1.000 per jaar
Aanvragen via: STAP-portaal
Aanvraagperiode: 6 aanvraagperiodes per kalenderjaar
Opleidingen: kijk op het Deltion STAP-opleidingenoverzicht voor volwassenen
Verstrekker: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Je blijft je leven lang leren. Dat wordt steeds belangrijker. Want de wereld om je heen - en dus je werk ook - verandert doorlopend. Bijvoorbeeld door nieuwe technieken. Of door nieuwe inzichten uit het werkveld. Daarom kan iedere Nederlander met relatie tot de arbeidsmarkt (dus niet als je met pensioen bent, bijvoorbeeld) een scholingsbudget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen. Dit is het STAP-budget.

Vraag op tijd aan!
Ga jij een (deel)opleiding doen? Vraag dan zo snel mogelijk een STAP-budget aan. Dat kan zes keer per jaar. Per aanvraagperiode is er een beperkt budget. Wees dus snel, want OP = OP!

Aanvragen

  • Stap 1: Bekijk in het STAP-budget opleidingenoverzicht van Deltion welke opleiding bij jou past.
  • Stap 2: Meld je aan voor die opleiding. De aanmeldlink staat op de opleidingspagina die je net op de Deltion-website opgezocht hebt. Geef bij de betalingsopties aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.
  • Stap 3: Deltion handelt jouw aanmelding af en geeft die door bij het UWV. Je ontvangt van Deltion via de mail een bevestiging van je inschrijving en een aanmeldbewijs voor jouw STAP-budget.
  • Stap 4: Ga zelf naar het STAP-portaal en log in met je DigiD.
  • Stap 5: Na je inlog upload je het aanmeldbewijs dat je van Deltion ontvangen hebt.
  • Stap 6: Heb je alles ingevuld en bevestigd? Dan heb je je STAP-aanvraag gedaan.
  • Stap 7: Je krijgt binnen enkele werkdagen van STAP een mail of het budget gereserveerd is voor jou. Ben je nét te laat met aanvragen en is het STAP-budget op? Dan kun je over twee maanden opnieuw aanvragen, in de volgende aanvraagperiode.
  • Stap 8: Is je budget wél gereserveerd voor jou? Dan krijgt Deltion ook bericht daarvan. De subsidie gaat rechtstreeks naar Deltion. Je hoeft dus zelf geen geld te ontvangen en over te maken aan Deltion.
  • Stap 9: Deltion neemt vervolgens contact met je op wanneer je kunt beginnen met je opleiding.

Meer informatie? Vraag vrijblijvend advies aan!

Veelgestelde vragen