NL Leert Door

Voor: werknemers/zij-instromers
Bedrag: maximaal € 2.000 per traject
Aanvragen via: Deltion; je hoeft de subsidie dus niet zelf aan te vragen
Aanvraagperiode: zolang het budget strekt, tot 1 juni 2022
Inbegrepen cursussen: Assisteren bij Zorg en Welzijn, Gastvrijheid in de Zorg, Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn, Helpende Zorg en Welzijn en EVC-procedure
Verstrekker: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wil je je kennis verbreden in zorg en welzijn, voeding of gastvrijheid in de zorg? Of wil je gaan werken in de zorg? Dan is de subsidie NL Leert Door wat voor jou!
Met deze subsidie volg je gratis een cursus die past bij werken in de zorg. Je kunt met NL Leert Door ook gratis zelf een advies aanvragen bij een loopbaancoach. Die coach helpt je met je opleidingsplannen en met begeleiding. Verder kun je als zij-instromer een Eerder Verworven Competenties (EVC) onderzoek laten doen. Daarmee bepaal je hoe je je werkervaring uit je vorige werk kunt inzetten in een andere baan.

Inbegrepen cursussen en trajecten

Aanvragen

Ronald heeft jarenlang in de horeca gewerkt. Het leuke aan zijn baan vindt hij het gastvrij werken met mensen. Door de coronacrisis heeft hij lang thuis gezeten. Hij bedenkt dat zijn ervaring ook goed in de zorg van pas komt. Helaas is zijn diploma niet geldig voor werken in de zorg. Via NL Leert Door meldt hij zich daarom aan voor een korte opleiding tot gastheer in de zorg. Want als hij dit certificaat binnen heeft, kan hij zijn passie ook inzetten bij een baan in de zorg.
De opleider vraagt Ronalds subsidie aan, zodat Ronalds opleiding gratis is voor Ronald. Binnen twee maanden kan hij beginnen met zijn opleiding. Doordat de opleider nauw contact heeft met zorginstellingen, kan Ronald ook een periode werkervaring opdoen in een zorginstelling. Omdat deze werkgever mensen als Ronald goed kan gebruiken, wordt hem al gauw een baan aangeboden.

Deelnemende cursussen

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!