Lening: Levenlangleren Krediet

Je wilt het roer omgooien, en ander werk gaan doen. Om dat te bereiken, moet je een studie volgen. Maar een studie is niet goedkoop. Bovendien heb je tijdens je studie minder tijd voor betaald werk. Dus daalt je inkomen misschien. Het Levenlangleren Krediet kan je verder op weg helpen. Het Levenslangleren Krediet is geen subsidieregeling, maar een studielening!

Voorwaarden
De belangrijkste voorwaarden van het Levenlangleren Krediet:
  • Je volgt een complete BOL-opleiding en daarvoor krijg je een lening inzake het wettelijk verplichte cursusgeld of lesgeld.
  • Je bent jonger dan 56 jaar.
  • Jouw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere persoon of instantie, zoals je werkgever.
  • In het jaar dat je Levenlangleren Krediet stopt, moet je beginnen met terugbetalen. Daar heb je 15 jaar voor.
  • Het krediet geldt voor de duur van jouw opleiding. Voor een voltijd opleiding is dit meestal 4 jaar (48 maanden). Voor een deeltijd of modulaire opleiding hbo kun je bovenop die 4 jaar nog 1 jaar extra krijgen. Je moet dan wel vanaf maand 48 onafgebroken ingeschreven staan voor dezelfde opleiding.


Aanvragen
Wil je het Levenlangleren Krediet aanvragen? Dat doe je online, via DUO. Tip: vraag het krediet aan voordat je met de studie begint, maar kijk eerst naar het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je jaarlijks € 1.000 tegemoetkoming in je studiekosten krijgen, zonder dat je dit hoeft terug te betalen.
Je krijgt het Levenlangleren Krediet periodiek uitbetaald. De uitbetaling is afhankelijk van de datum waarop je de lening aanvroeg en het soort onderwijs dat je volgt. Neem voor vragen contact op met DUO.