NL Leert door

Voor: werkgevers/werknemers/particulieren
Verstrekker: ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Bedrag: maximaal € 1.000 per traject
Doel: stimuleren van om- en bijscholing in de zorg, voor bestaande zorgmedewerkers en zij-instromers
Aanvraagtermijn: zolang het budget strekt, tot 31 december 2022

Heb je medewerkers in jouw bedrijf of instelling die hun kennis willen verbreden op gebied van zorg en welzijn, voeding of gastvrijheid in de zorg? Of heb je iemand die wil beginnen in de zorg, maar zijn of haar diploma’s nog niet heeft? Dan is de subsidie NL leert door scholing wat voor jou – en je werknemer. Met deze subsidie kunnen je (toekomstige) werknemers een gratis opleiding volgen die past bij hun werk.

Subsidiemogelijkheden
De volgende Deltion-cursussen komen in aanmerking voor subsidie: ​Je kunt met deze regeling ook gratis een advies aanvragen bij een loopbaancoach voor één van je (toekomstige) werknemers. Die coach kan helpen met zijn of haar opleidingsplannen en met begeleiding.
Een andere mogelijkheid is om een EVC-traject te starten voor een zij-instromer die bij je in dienst wil komen. Daarmee kun je bepalen hoe hij of zij werkervaring uit eerder werk kan inzetten in jouw sector.

Algemene voorwaarden
  • De opleider verzorgt de subsidieaanvraag.
  • De subsidieverstrekker betaalt de opleidingskosten rechtstreeks aan de opleider. Dat gebeurt pas na aanmelding van de student voor die opleiding.
  • Na afloop van de opleiding moet het cursuscertificaat meegestuurd worden met de subsidieafhandeling.

Aanvragen
Aanvragen van deze subsidie doe je via het opleidingsinstituut waar je werknemer deze opleiding gaat volgen.

Voorbeeld
Ronald heeft jarenlang in de horeca gewerkt. Het leuke aan zijn baan vindt hij het gastvrij werken met mensen. Door de coronacrisis heeft hij lang thuis gezeten. Hij bedenkt dat zijn ervaring ook goed in de zorg van pas komt. Helaas is zijn diploma niet geldig voor werken in de zorg. Via NL leert door meldt hij zich daarom aan voor een korte opleiding tot gastheer in de zorg. Want als hij dit certificaat binnen heeft, kan hij zijn passie ook inzetten bij een baan in de zorg.
De opleider vraagt Ronalds subsidie aan, zodat Ronalds opleiding gratis is voor Ronald. Binnen twee maanden kan hij beginnen met zijn opleiding. Doordat de opleider nauw contact heeft met zorginstellingen, kan Ronald ook een periode werkervaring opdoen in een zorginstelling. Omdat deze werkgever mensen als Ronald goed kan gebruiken, wordt hem al gauw een baan aangeboden.

Meer informatie? Lees dan meer informatie op rijksoverheid.nl

Vraag vrijblijvend advies aan!

We helpen je graag verder!