‘Opleiders en werkgevers in de zorg voelen gemeenschappelijke verantwoordelijkheid’

13 september 2021 Nieuws
De zorgbranche is constant in ontwikkeling. Het Deltion College probeert daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten. De mbo-school in Zwolle heeft een groot aanbod opleidingen voor iedereen van 16 tot 67 jaar, ook in de zorgsector. Met de toenemende vraag aan gekwalificeerd personeel is opleiden essentieel. Collegedirecteur Welzijn & Gezondheid Simone van Ruth vertelt meer: 

Creatieve oplossingen
De aanmeldingen voor de zorgopleidingen op het Deltion College blijven toenemen, al is er landelijk nog steeds een nijpend tekort aan zorgpersoneel. Dat probleem vraagt om creatieve oplossingen. “De zorgvraag zal in de toekomst niet alleen toenemen, maar ook complexer worden. Daarom is het belangrijk in te zetten op technologie en preventie. Door bijvoorbeeld op afstand bloeddruk te meten, kan een zorgprofessional zich met andere taken bezighouden. Daarbij is er meer aandacht voor positieve gezondheid en welzijn. Deze thema’s maken nu al deel uit van ons lesprogramma”, licht Simone toe.

Mbo-certificaat
De collegedirecteur is enthousiast over de komst van de landelijke erkende
mbo-certificaten; een certificaat waarmee de basis wordt gelegd voor een
carrière in onder andere de zorg. “Met name zij-instromers kunnen het als
een drempel ervaren om (weer) voor twee tot vier jaar in de schoolbanken
te zitten. Met een mbo-certificaat kunnen zij binnen relatief korte tijd
aan de slag in de zorg. Niet alleen als een extra paar handen aan het bed,
maar bijvoorbeeld ook in de facilitaire of logistieke ondersteuning.” Deze
kortdurende opleidingen passen ook bij de behoefte vanuit het werkveld.
“Opleiders en werkgevers voelen de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
om de uitdagingen in de branche het hoofd te bieden.”

Leven lang leren
Verder is het volgens Simone voor iedereen belangrijk om je gedurende je loopbaan door te blijven ontwikkelen. “Of dat nu in de zorg is of binnen een andere sector, een opleiding volgen, verrijkt je kennis en kunde en daarnaast zijn er voor diverse opleidingen interessante subsidiemogelijkheden beschikbaar, ook voor de werkgever.” Voor mensen die bepaalde kennis en ervaring hebben, maar daarvoor geen diploma hebben, bestaat er het Ervaringscertificaat EVC (Eerder Verworden
Competenties). “In dit traject brengen deskundigen samen met jou in kaart over welke competenties je beschikt en dat wordt vastgelegd in een certificaat. Daarmee kun je aan een werkgever of opleider laten zien wat je kunt en weet en is het mogelijk om bijvoorbeeld vrijstellingen te krijgen bij een vervolgopleiding”, aldus Simone.

Wat ons en onze studenten bezighoudt