background

Lassen TIG niveau 3 RVS

Inhoud

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

- praktijkoefeningen:

  • plaatlassen 2-5 mm
  • stompe en hoekverbindingen horizontaal en verticaal in posities PA, PB, PC, PF
  • pijp op pijp in diverse naadvormen

- theorie TIG-lassen:

  • lastechnologie
  • materiaal en apparatuur
  • veiligheid
  • tekening lezen
  • kwaliteitsbeoordeling

Niveau

Niveau 3

Start

Er wordt een individuele, flexibele instroom gehanteerd.

Duur

De cursus zal bestaan uit 20 dagdelen*

*Door het afleggen van een lastest wordt de cursusduur en prijs bepaald.

Doelstellingen

In deze cursus leert u op gevorderdniveau alle vaardigheden voor het lassen van RVS met de TIG-lastechniek. Na afronding van deze cursus heeft u kennis van TIG-lasapparatuur en kunt u lassen op niveau 3.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden die voor hun beroep roestvast staal (RVS) op niveau 3 moeten kunnen lassen met TIG-lasapparatuur.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor deze cursus is een diploma op Vmbo of vergelijkbaar niveau met Nederlands op NT2-niveau 2 een vereiste. Tevens zijn vaardigheden die overeenkomen met TIG-lassen niveau 2 RVS een vereiste.

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

Praktijk: 20 avonden a 3 uur (standaard, zonder lastest)
Zelfstudie: min. 1.5 uur per week

Speciale voorwaarden

Voor deze cursus is veiligheidskleding verplicht.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examen

De cursus kan worden afgesloten d.m.v. het maken van examenwerkstukken die worden beoordeeld door een examinator van het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het NIL-diploma. Wordt er geen examen gedaan dan ontvangt men een bewijs van deelname.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

De prijs van de cursus is op aanvraag (op basis van de afgelegde lastest) en het lesmateriaal is inclusief. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen