background

Lassen TIG niveau 2 Aluminium

Inhoud

De cursus bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

- Praktijkoefeningen:

 • Plaatlassen 2-3 mm
 • Stompe en hoekverbindingen horizontaal en verticaal in posities PA (onder de hand), PB en PF
 • PF plaat/pijpverbindingen

- Theorie TIG-lassen:

 • Lastechnologie
 • Tekening lezen
 • Materiaal en apparatuur
 • Veiligheid
 • Kwaliteitsbeoordeling

Niveau

Niveau 2

Start

Er wordt een individuele, flexibele instroom gehanteerd.

Duur

De cursus zal bestaan uit 20 dagdelen*

*Het is mogelijk om vooraf een lastest af te leggen, om uw niveau en een aangepaste cursusduur te bepalen.

Doel

In deze cursus leert u alle vaardigheden voor het TIG-lassen van aluminium op niveau 2. Na afronding van de cursus heeft een kennis van TIG-lasapparatuur en kunt u aluminium lassen met de TIG-lastechniek.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die op niveau 2 moeten kunnen lassen met TIG-lasapparatuur. Deze cursus richt zich specifiek op het lassen van aluminium, waarbij de cursus een vervolg is op TIG-lassen niveau 1.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor de cursus is een diploma op Vmbo of vergelijkbaar niveau met Nederlands op NT2-niveau 2 een vereiste. Tevens dient u vaardigheden die overeenkomen met TIG-lassen op niveau 1 te bezitten.

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

Praktijk: 20 avonden a 3 uur (standaard, zonder lastest)
Zelfstudie: min. 1.5 uur per week

Speciale voorwaarden

Voor deze cursus is veilgheidskleding verplicht.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examen

De cursus kan worden afgesloten d.m.v. het maken van examenwerkstukken die worden beoordeeld door een examinator van het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het NIL-diploma. Wordt er geen examen gedaan dan ontvangt men een bewijs van deelname.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

De kosten van de cursus bestaan uit:

 • cursusgeld € 1.875,00*
 • examen € 150,00
 • lesmateriaal inclusief

* Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen