background

Lassen MIG-MAG niveau 3

Inhoud

In de cursus komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 • Praktijkoefeningen:
  • Plaatlassen 2 - 12 mm
  • Verbindingen in alle lasposities
 • Theorie MIG/MAG lassen
  • Lastechnologie
  • Materialen en apparatuur
  • Veiligheid
  • Tekening lezen
  • Kwaliteitsbeoordeling

Niveau

Niveau 3

Start

Er wordt een individuele, flexibele instroom gehanteerd.

Duur

De cursus zal bestaan uit 20 dagdelen*

*Door het afleggen van een lastest wordt de cursusduur en prijs bepaald.

Doel stellingen

In deze cursus leert u alle vaardigheden die nodig zijn voor MIG/MAG lassen op een meer gevorderdniveau. Na afronding van cursus kunt u MIG/MAG lassen op niveau 3.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor werkenden die op korte termijn voor hun werk op niveau 3 moeten kunnen lassen met MIG/MAG-lasapparatuur. Tevens is deze cursus een vervolg op MIG/MAG lassen niveau 2.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor deze cursus is een diploma op Vmbo of vergelijkbaar niveau met Nederlands op NT2-niveau 2 een vereiste. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van vaardigheden die overeenkomen met MIG/MAG lassen op niveau 2.

Vrijstellingenbeleid

Studiebelasting

Praktijk: 20 avonden a 3 uur (standaard, zonder lastest)
Zelfstudie: min. 1.5 uur per week

Speciale voorwaarden

Voor deze cursus is veligheidskleding verplicht.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examen

De cursus kan worden afgesloten d.m.v. het maken van examenwerkstukken die worden beoordeeld door een examinator van het NIL. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het NIL-diploma. Wordt er geen examen gedaan dan ontvangt men een bewijs van deelname.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

De prijs van deze cursus is op aanvraag (op basis van de afgelegde lastest) en de prijs is inclusief lesmateriaal. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen