background

Draaien vervolg (praktijk)

Inhoud

In deze cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Conisch inwendig
 • Het draaien van passende conussen
 • Kartelen
 • Profiel draaien
 • Passingen draaien
 • Kop- en inwendig steken
 • Stellen in de vierklauw
 • Schroefdraad snijden

Niveau

Niveau 2

Start

Er wordt een individuele, flexibele instroom gehanteerd.

Startmoment wordt bepaald bij voldoende deelname.

Duur

De cursus zal bestaan uit 10 dagdelen.

Doelstellingen

In deze cursus leert u de vaardigheden die nodig zijn om op gevorderd-niveau een conventionele draaimachine te bedienen. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om op vervolgniveau gebruik te maken van een conventionele draaimachine.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor ervaren metaalbewerkers die op beperkte schaal in hun werkveld te maken krijgen met het bedienen van een conventionele draaimachine en hiervoor vaardigheden dienen te bezitten.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor deze cursus is een opleiding op Vmbo-niveau (of vergelijkbaar) met Nederlands op NT-2 niveau 3 een voorwaarde voor toelating. Tevens is enige ervaring in de metaaltechniek een vereiste.

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

Bijeenkomst: ± 4 uur per week
Zelfstudie: min. 2 uur per week

Speciale voorwaarden

Voor deze cursus is veiligheidskleding verplicht.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examen

Er zijn geen examens van toepassing voor deze cursus/opleiding. De student ontvangt een certificaat. (bewijs van deelname)

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

 • € 925,00*
 • inclusief lesmateriaal
 • examengeld niet van toepassing

*Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Vervolgopleiding

Na het volgen van deze cursus kunt u verder leren met de cursus CNC draaien basis, na het volgen van de cursus Introductie Numerieke Besturing.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen