background

Draaien basis (praktijk)

Inhoud

In de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • Langs- en dwarsdraaien
 • Boren
 • Het gebruik van nonius en digitale uitlezing
 • Conisch draaien
 • Het instellen van de juiste snelheid en aanzet
 • Het bewerken van zachte klauw
 • Passingen draaien
 • Inleiding draadsnijden

Niveau

Niveau 2

Start

Er wordt een individuele, flexibele instroom gehanteerd.

Startmoment wordt bepaald bij voldoende deelname.

Duur

De cursus zal bestaan uit 10 dagdelen.

Doelstellingen

In deze cursus leert alles over de bediening van een conventionele draaimachine. Na de cursus bent u in staat om op basisniveau een conventionele draaimachine te bedienen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor ervaren metaalbewerkers die in hun werkveld op beperkte schaal te maken krijgen met het bedienen van een conventionele draaimachine en hier mee moeten kunnen werken.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor deze cursus is een opleiding op Vmbo-niveau (of vergelijkbaar) met Nederlands op NT-2 niveau 3 een voorwaarde voor toelating. Tevens is enige ervaring in de metaaltechniek een vereiste.

Vrijstellingenbeleid

Studiebelasting

Bijeeenkomsten: ± 4 uur per week
Zelfstudie: min. 2 uur per week

Speciale voorwaarden

Voor deze cursus is veiligheidskleding verplicht.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examen

Er zijn geen examens van toepassing voor deze cursus/opleiding. De student ontvangt een certificaat. (bewijs van deelname)

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn:

 • € 925,00*
 • inclusief lesmateriaal
 • examengeld niet van toepassing.

*Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen