background

Ondersteunen van ouderwordende mensen met een verstandelijke beperking (mbo-certificaat)

Werk je in de gehandicaptenzorg? En wil je leren hoe je nog beter de ouderwordende client kunt ondersteunen? Volg dan de cursus ondersteunen van ouderwordende mensen met een verstandelijke beperking en haal het mbo-certificaat.

Voor wie?

De beroepsmodule is bedoeld voor medewerkers specifieke doelgroepen in de gehandicaptenzorg. Je moet in het bezit zijn van een niveau 3 of 4 mbo-diploma.

Inhoud

Je leert tijdens deze cursus om je verder te verdiepen in de doelgroep/omgeving waarin je werkzaam bent. Het werkveld heeft behoefte aan deze gespecialiseerde werknemers, zodat specifieke doelgroepen beter ondersteund worden. Aan deze cursus liggen competentieprofielen ten grondslag die vastgesteld zijn door sociale partners (VGN en de bonden).

Het programma

Via deze beroepsmodule wordt specialistische kennis aangeboden over:

  • Ondersteunt de ouder wordende cliënt bij het voeren van de eigen regie; De cursist ondersteunt de ouder wordende cliënt op alle leefgebieden, op grond van zijn behoeften en mogelijkheden, bij het maken van eigen keuzes. Zij houdt hierbij rekening met de kwetsbaarheid van de ouder wordende cliënt en de mogelijke risico’s/gevaren, afname van vaardigheden en een grotere behoefte aan ondersteuning.
  • Biedt passende zorg aan de ouder wordende cliënt; De cursist neemt de tijd om de ouder wordende cliënt te ondersteunen en verzorgen en let tijdens de ondersteuning op signalen van lichamelijke of psychische veranderingen bij de client.

Studietijd

Vijf bijeenkomsten in de avond en zelfstudie.

Examen

De beroepsmodule sluit je af met een examen. Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Startdatum

November 2019

Kosten

€ 595,00 per persoon (inclusief lesmateriaal)

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmeldeninformatie aanvragen