background

Niet Aangeboren Hersenletsel (mbo-certificaat)

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel ervaren zelf vaak geen problemen met hun aandoening. De omgeving ondervindt dit juist vaak wel. Tijdens de beroepsmodule NAH leer je om te gaan met het gedrag van de clíënt en hoe je ze daarin het beste kunt begeleiden.

Voor wie?

De beroepsmodule is te volgen door medewerkers in de zorg en welzijn die mensen met een NAH begeleiden. Je moet een mbo niveau 3-diploma hebben en minimaal 16 uur per week werken met de doelgroep.

Inhoud

Tijdens de beroepsmodule leer je hoe de hersenen werken. Wat de gevolgen zijn van een beschadiging van de hersenen op het gedrag van de client. En hoe je de client en de familie kan begeleiden.

Het programma

Via deze beroepsmodule wordt specialistische kennis aangeboden over:

  • Inventariseren van de (nieuwe) mogelijkheden, wensen en behoeften van de NAH-cliënt;
  • Begeleiden van de NAH-cliënt en naastbetrokkenen bij verliesverwerking;
  • Omgaan met het disharmonische profiel van de NAH-cliënt;
  • Omgaan met ontremd gedrag van de NAH-cliënt.

Studietijd

Vijf bijeenkomsten van vier uur en zelfstudie van tien uur per bijeenkomst.

Examen

De beroepmodule sluit je af met een examen. Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Startdatum

November 2019

Kosten

€ 595,-- per persoon (inclusief lesmateriaal)

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmeldeninformatie aanvragen