background

Geriatrische revalidatiezorg (mbo-certificaat)

Werk je graag met ouderen? Wil je helpen met de revalidatie na bijvoorbeeld een heupoperatie, een hartaanval of een chronische aandoening? De beroepsmodule Geriatrische revalidatiezorg geeft jou deze kennis. Zo zorg jij ervoor dat de cliënt zijn zelfvertrouwen terug krijgt en zichzelf weer kan redden. 

Voor wie?

De beroepsmodule is ontwikkeld voor zorgprofessionals met een niveau 3 of 4-diploma.

Inhoud

De vergrijzing zorgt ervoor dat er meer ouderen (65+) in Nederland zullen wonen en het aandeel inwoners dat behoort tot de 80- plussers toeneemt. Door het grotere aantal ouderen zal de vraag naar zorg toenemen. Deze toename is ook te verwachten bij de geriatrische revalidatie. Tijdens de beroepsmodule leer je om de cliënt te observeren en signaleer je wanneer er actie nodig is.

Het programma

Via deze beroepsmodule wordt specialistische kennis aangeboden over:

  • klinisch redeneren;
  • contacten tussen cliënt, de experts en het zorgteam;
  • ondersteuning in de revalidatie;
  • organiseren van de zorg rond cliënt.

Resultaat

Heb je de beroepsmodule afgerond? Dan kun je als bekwame medewerker aan de slag op de GRZ-afdeling.

Studietijd

Vijf bijeenkomsten in de avond en zelfstudie.

Examen

De beroepsmodule sluit je af met een examen. Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Startdatum

November 2019

Kosten

€ 595,00 per persoon (inclusief lesmateriaal)

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmeldeninformatie aanvragen