background

Beroepsmodule Koerier Bestelauto

In deze tijden, waarin het bezorgen van pakketten een grote toevlucht neemt, is het van belang dat je als koerier klantgericht bent en over goede communicatieve eigenschappen beschikt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet hoe je ladingen moet vervoeren en hoe je op een zo veilig en zuinig mogelijke manier deelneemt aan het verkeer. Wil jij koerier worden? Lees dan snel verder!

Voor wie?

Voor logistiek medewerkers die hun huidige werkzaamheden en inzetbaarheid willen verbreden. Maar ook voor werkzoekenden die op korte termijn een wettelijk erkend mbo-certificaat willen halen om snel als koerier aan de slag te kunnen gaan.

Inhoud

Tijdens deze module leer je hoe je als koerier in een bestelauto in opdracht ladingen ophaalt/vervoert/aflevert. Je leert ladingen vast te zetten en op basis van de route de auto in te ruimen. Daarnaast leer je verschillende documenten in te vullen en klantgericht te communiceren.

Programma

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteedt aan:

  • Contactuele eigenschappen en klantgerichte communicatie
  • Ladingen vastzetten en op basis van de route de bestelauto inruimen
  • Verzamelen en invullen van documenten
  • Anticiperen op veranderende omstandigheden en aanpassen routeplan
  • (Hernieuwde) aandacht voor wet- en regelgeving
  • Veilige en zuinige deelname aan het verkeer
  • Basis-autotechniek om zorg te dragen voor (eigen) voertuig
  • Afhandelen ritten (administratie, aftanken auto en controleren van de auto)

Let op, om koerierswerkzaamheden uit te kunnen voeren is minimaal een Rijbewijs B nodig

Resultaat

Na deze module weet jij precies hoe jij als koerier aan de slag kan gaan; je weet hoe je ladingen moet inruimen, hoe je met klanten communiceert, hoe je veilig en zuinig deelneemt aan het verkeer en hoe je je ritten administratief afhandelt.

Studietijd

5 dagdelen

Examens

De cursus wordt afgesloten met een examen. Na het behalen van dit examen ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Kosten

€595,00 p.p.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen